Hırvatistan'daki genel seçim

Hırvatistan'daki genel seçim

Merkez Seçim Kurulu oyların yüzde 15'inin sayıldığını bildirildi- Açıklanan sonuçlara göre, "HDZ ve ortakları" ittifakı seçimi önde götürüyor

ZAGREB (AA) - Hırvatistan'da yapılan erken genel seçimin ardından Merkez Seçim Kurulu (DIP), resmi olmayan ilk seçim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

DIP Başkanı Branko Hrvatin, düzenlediği basın toplantısında, oyların yüzde 15'nin sayıldığını, Hırvat Demokratik Birliği (HDZ) öncülüğündeki "HDZ ve ortakları" ittifakının seçimi önde götürdüğünü açıkladı.

İlk sonuçlara göre, "HDZ ve ortakları" ittifakı 62, Sosyal Demokrat Parti (SDP) öncülüğündeki "Ulusal Koalisyon" ittifakı 52, "MOST" ittifakı 13, "Tek seçenek" ittifakı 7, İstra Demokrat Meclisi (IDS) 4, "Başbakan için koalisyon" ittifakı 2, Slavonija ve Baranje Hırvat Demokrat Birliği (HDSSB)-Hırvat Muhafazakarlar Partisi (HKS) 2 ve "Glasnovic" bağımsız listesi ise 1 sandalye kazanıyor.

Açıklamada ayrıca, yaklaşık 3,8 milyon kayıtlı seçmenin yüzde 52,45'inin sandık başına gittiği bildirildi.

Bugün yapılan erken genel seçimde, yurt içi ve dışında kurulan 6 bin 947 sandıkta oy kullanıldı. Seçimde, Hırvatistan Meclisi'ne girebilmek için 2 bin 456 aday yarıştı.

Hırvatistan'da 8 Kasım 2015'te yapılan genel seçimin ardından çalışmalara başlayan meclis, hükümet krizi nedeniyle 15 Temmuz'da feshedilmişti. Koalisyon ortağı iki partinin liderleri arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle krize sürüklenen ülkede, erken seçim kararı alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :