Hırvatistan'da Kapadokya rüzgarı

Hırvatistan'da Kapadokya rüzgarı

Hırvat gezgin ve fotoğraf sanatçısı Berkovic'in çektiği fotoğraflar, Zagreb Yunus Emre Enstitüsünde açılan "Sonbaharda Kapadokya" sergisi ile Kapadokya'nın güzelliklerini Hırvatistan'a taşıyor- 60 Kapadokya fotoğrafının bulunduğu sergi 23 Mart'a kadar ziy

ZAGREB (AA) - STİPE MAJİC - Hırvat gezgin ve fotoğraf sanatçısı Andrea Berkovic'in çektiği fotoğraflar, başkent Zagreb'de açılan "Sonbaharda Kapadokya" sergisi ile adeta Kapadokya'nın güzelliklerini Hırvatistan'a taşıyor.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, 2018 yılı kültür-sanat etkinlikleri kapsamındaki ilk sergisini Kapadokya'nın birbirinden güzel fotoğraflarının yer aldığı özel bir koleksiyon ile açtı. Enstitü galerisinde açılan sergiyle UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Kapadokya tüm güzellikleriyle Hırvatlara tanıtılıyor.

26 Şubat'ta açılan ve Hırvat fotoğrafçı Berkovic'in Kapadokya'ya yaptığı ziyaretler sırasında çektiği 60 fotoğraftan oluşan sergi, Hırvatların Türkiye'ye ilgisini de artırmayı amaçlıyor.

- 2 bin fotoğraflık bir koleksiyon

Fotoğraf sanatçısı Berkovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya ziyaretlerinde günde ortalama 25 kilometre yürüdüğünü belirterek, "Yaşadıklarımı ölümsüzleştirmek isterken, 2 bin fotoğraflık bir koleksiyona sahip oldum." ifadelerini kullandı.

Türkoloji mezunu olduğunu ve turist rehberi olarak sık sık Türkiye'yi ziyaret ettiğini anlatan Berkovic, birçok şehrini gezdiği Türkiye'de ilk gittiği şehrin ise İstanbul olduğunu söyledi.

Berkovic, Türkiye'nin farklı bölgelerinin yanı sıra ziyaret ettiği diğer ülkelerde çektiği fotoğraflardan oluşan büyük bir arşive sahip olduğunu aktararak, bir İstanbul sergisi de açmak istediğini dile getirdi.

Fotoğrafa merakının 13 yıl kadar önce başladığını söyleyen Berkovic, o günden bugüne başta Hırvatistan ve Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanında renkli fotoğraflar çektiğini anlattı.

Berkovic, 2 bin Kapadokya fotoğrafı arasından 60 tanesini seçmenin çok zor olduğunu belirterek, "Bu sergi, uzun zamandır kendime sakladığım ancak bu şekilde kimsenin göremeyeceğini anladığımda ise fotoğrafları başkalarıyla da paylaşma isteğimin bir sonucu." dedi.

- 23 Mart'a kadar açık kalacak

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Nurullah Yavaş bu yılın kültür-sanat etkinliklerini bu sergi ile açtıklarını belirterek, Kapadokya'yı farklı yönleriyle anlatan Hırvat gezgin ve fotoğraf aşığı Berkovic'in kişisel seyahatleri sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyi ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını aktardı.

Yavaş, Kapadokya'nın özellikle sonbahar aylarında farklı renklerle oluşturduğu harmoniyi, bu sergi ile ziyaretçilere de yansıtmayı arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Anadolu coğrafyası ve kadim medeniyetinin izlerini gözler önüne seren "Sonbaharda Kapadokya" sergisi, 23 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :