Hırvatistan'da Helal Ürünler Fuarı

Hırvatistan'da Helal Ürünler Fuarı

İslam'ın Hırvatistan'da resmen kabul edilişinin 100. yılı dolayısıyla 2-4 Kasım'da Opatija şehrinde düzenlenecek fuara, helal ürün pazarından çok sayıda iş adamı katılacak

ZAGREB (AA) - Singapur ve Hindistan'ın ardından, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Dünya Helal Günü- Helal Ürünler Fuarı'na Hırvatistan'ın Opatija şehri ev sahipliği yapacak.

İslam'ın Hırvatistan'da resmen kabul edilişinin 100. yılı dolayısıyla 2-4 Kasım arasında Adriyatik Denizi kıyısındaki Opatija'da düzenlenecek fuara helal ürün sektöründen 40 kadar uzman, farklı ülkelerden üreticiler, hizmet, sağlık, ilaç sektörlerinden temsilciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılacak.

Hırvatistan İslam Birliği bünyesindeki Helal Sertifikalandırma Merkezi Yöneticisi ve 3. Dünya Helal Günü Organizasyon Kurulu Başkanı Aldin Dugonjic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuar kapsamında, helal endüstrisini küresel pazara yaymak amacıyla heyetler arası görüşmelerin de yapılacağını belirterek "Bu etkinlik, Hırvatistan'da faaliyet gösteren iş adamlarının, büyüyen helal endüstrisine katılmaları için önemli bir fırsat." dedi.

Dugonjic, fuarın bir diğer önemli hedefinin Arap dünyasından yatırımları Hırvatistan'a çekmek olduğunu vurgulayarak Arap coğrafyasından yatırımcıların Hırvatistan'da çok fazla etkili olmadıklarının altını çizdi.

- Türkiye "partner ülke"

Türkiye'nin fuarın "partner ülkesi" olduğunu anımsatan Dugonjic, fuara Türkiye'nin yanı sıra Malezya, Endonezya, İran, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Avustralya, ABD, Singapur, Azerbaycan, Rusya, Belçika, İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Bosna Hersek, Sırbistan ve Karadağ'dan da üst düzey heyetlerin katılacağını vurguladı.

Dugonjic, Hırvatistan'ın ekonomi, tarım, dışişleri ve turizm bakanlıkları himayesinde düzenlenecek etkinliğe yerli ve yabancı birçok kurumun da destek verdiğinin altını çizdi.

Dugonjic, Hırvatistan'daki iş adamlarını fuara davet ederek "Bu etkinlik, iş imkanlarının artırılması ve bu pazardan temsilcilerle bağlantı kurulması için büyük bir imkan. Ayrıca fuar kapsamında sunulan helal ürün ve hizmetleri görmek için vatandaşları da buraya davet ediyoruz." dedi.

Üç gün sürecek fuar kapsamında Hırvatistan'da ilk kez İslam bankacılığı ve finansmanı konuları konuşulacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :