Hint profesör ömür boyu hapse mahkum oldu

Hint profesör ömür boyu hapse mahkum oldu

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'da mahkeme, bir profesör ve diğer 4 kişiyi, yasaklı komünist isyancı grupla bağlantısı olduğu gerekçesiyle ömür boyu hapse...

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'da mahkeme, bir profesör ve diğer 4 kişiyi, yasaklı komünist isyancı grupla bağlantısı olduğu gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkum etti.

Maharashtra eyaletinin Gadchiroli bölgesindeki bir mahkeme, Yeni Delhi'de bir üniversitede İngilizce hocası olan Prof. G.N. Saibaba ve 4 kişiyi, Hindistan Komünist Partisine (Maoist) üye olmak ve diğer kişileri partiye üye yapmak suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Polis, bir sanığın, Saibaba ile Chhattisgarh eyaletindeki ormanlarda faaliyet gösteren Maocu isyancılar arasında kurye olarak çalıştığını söylemesi üzerine profesörü gözaltına aldıklarını belirtti.

Belden aşağısı felç olan Saibaba'nın tekerlekli sandalyeye mahkum olduğu bildirildi.

Hindistan Komünist Partisine üye olmak suçlamasıyla 2014'te de gözaltına alınan Saibaba, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Çin'in devrimci lideri Mao Zedong'dan ilham alan Maocu gerillalar, 1967'den bu yana Hindistan'ın kuzeyi, doğusu ve merkezindeki birçok eyalette silahlı eylemler düzenliyor. Maocu isyancılar, kabile halklarının ve yoksulların daha geniş haklara sahip olması için çatıştıklarını ileri sürüyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :