Hindistan Başbakanı Modi Afganistan'da

Hindistan Başbakanı Modi Afganistan'da

Başbakanı Modi, ziyareti sırasında Afganistan Cumhurbaşkanı Gani ile Hindistan tarafından yaptırılan ülkenin batısındaki Salma Barajı'nın açılışını yaptı

MEZAR-I ŞERİF (AA) - Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Afganistan'a yaptığı ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile Hindistan tarafından elektrik üretmek için yaptırılan Salma Barajı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde Hindistan tarafından elektrik üretmek için yaptırılan barajın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Gani, Afganistan ile Hindistan arasındaki dostluk bağının çok eskilere dayandığını belirtti.

Hindistan'ın Afganistan'ı iyi günde de kötü günde de yalnız bırakmadığını ifade eden Gani, her iki ülkenin birçok ortak kültürünün olduğunu söyledi.

Hindistan Başbakanı Modi de bu barajın açılışıyla binlerce evin aydınlanacağını kaydederek, Afganistan'a olan yardımlarının devam edeceğini vurguladı.

Salma Barajı'nın Hindistan tarafından dostluk gereği yapıldığını dile getiren Modi, ''Bu barajın yapılmasıyla iki ülke arasında yeni bir sayfa açıldı, ülkelerimizin arasında mesafeler olsa da kalbimiz çok yakın'' dedi.

Konuşmaların ardından barajın açılışı gerçekleşti.

-Salma Barajı

Yaklaşık 40 sene önce temelleri atılan Salma Barajı ülkenin batısında İran sınırındaki Herat vilayetinin Çaşt-i Şerif ilçesinde yer alıyor, iç savaşlar nedeniyle uzun süre barajın çalışmalarına ara verilirken 2006 yılında Hindistan'ın yardımıyla tekrar çalışmalar sürdürüldü.

Yaklaşık 290 milyon dolara mal olan barajda saatte 42 megavat elektrik üretilmesi planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler