Her şehit bir tohumdur

Her şehit bir tohumdur

Tüm Eğitim Yardımlaşma Derneği TEYAD tarafından düzenlenen Şubat Şehitlerini Anma Programı geniş bir katılımla yapıldı

Konya eski Milletvekili Halil Ürün’ün “Sen Oldun Çanakkale” adlı şiiri geceye damgasını vururken, konuşmacı Nevzat Arabacı “Afrin mücadelesi Çanakkale kadar mühimdir” dedi. Eski Milletvekili Halil Ürün ise kendi yaxdığı duygu yüklü şiiri seslendirdi.

her-sehit-bir-tohumdur-(2).jpg

Dernek Konferans Salonundaki program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen TEYAD Başkanı Hasan Oğuz, kısa bir selamlama konuşması yaparak, “Kutlu davanın şehitlerini selam ve saygıyla, hürmet ve muhabbetle selamlıyoruz. Her biri bize ışık ve rehber oldu. Öğretmen oldu, yol gösterdi ve bugünlere erişmemizi sağladı” dedi.

AFRİN, ÇANAKKALE KADAR MÜHİMDİİR

Şubat şehitlerinin hayat hikayelerinin anlatıldığı video gösterisinin ardından kürsüye gelen Akıncılar Derneği eski Başkanı eğitimci Nevzat Arabacı, kurşun yiyerek şehit olanların yanında, kurşun ve dayak yemelerine rağmen hayatta kalanların olduğuna dikkat çekerek, “Biz onlara yaşayan şehitler diyoruz. Hepsinden Allah razı olsun” dedi. Arabacı sözlerini şöyle sürdürdü:

her-sehit-bir-tohumdur-(3).jpg

“Merhum Türkeş’in ‘Bir dava uğruna ölen varsa o dava kazanılmıştır’ diye bir sözü vardı. Çok doğru bir sözdü ve ben bunu asla unutmam. Duvara ‘Tek yol İslam yazarken boynundan kurşun yiyen ama ölmeyen arkadaşlarımız oldu. Şehadet ancak Allah’ın takdiri ile mümkündür.”

Fatih Akıncılar Derneği Başkanı Metin Yüksel’i de anlatan Arabacı, “Kimseyi dinlemeyen, hareketli bir arkadaşımızdı. Kimseden emir almazdı. Onun şehit edildiğini öğrendiğimiz anda karşılık vermemekle Akıncılar çok büyük bir vakar göstermiş oldu. Bugün bakıyoruz, analar ne aslanlar doğurmuş. Afrin’e giden askerlerimizin söyledikleri sözler karşısında ağlamamak mümkün değil. Şunu iyi bilelim; Afrin, Türkiye’yi parçalamak üzere hazırlanmış, Çanakkale kadar mühim bir şehirdi. Türkiye kararlı ve başarılı operasyonuyla bu tezgahı bozdu” şeklinde konuştu.

her-sehit-bir-tohumdur-(4).jpg

PEYGAMBERİMİZİN, KARDEŞLERİM DEDİĞİ ŞEHİTLERDİR

Gecenin diğer konuşmacısı Mustafa Eroğlu’da, İslam’da şehadetin önemine vurgu yaparak,  “Peygamber efendimizin, ‘Kardeşlerimi özledim’ dediği mübarek insanların bir kısmı da, Allah yolunda şehit olanlardır. Biz, bugün anmak üzere bir araya geldiğimiz insanların, hak yolun davacısı olduklarını biliyoruz. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

DÜNYA DURDUKÇA ŞEHADET VAR OLACAK

Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü ve eski Akıncılar Derneği Başkanı Ahmet Poçanoğlu ise konuşmasına, “Metin ve Edip aynı babanın çocukları ve bizim arkadaşlarımızdı. Hatta Edip, Konya’da bizim çalışmalarımıza da katılmış gayretli biriydi. Kadere bakın ki; kardeşi İslam davası uğruna şehit olurken o farklı yollar saptı. Demem o ki; bizim birbirimize çok iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Yoksa birileri gelip çok samimi kardeşlerimizi koparıp alabiliyor” diyerek başladı.

İslam şehitlerinin mal, mülk, makam, ganimet peşinde olmadığına dikkat çeken Poçanoğlu, “İslam alemi şehitleri sayesinde bugünlere geldi ve dünya durdukça şehadet var olacak. Merhum Metin’i Konya’ya davet etmiştim. Kayalıpark’a sabah benden yarım saat önce gelmiş. O kısa zamanda, orada boyacılık yapan Doğanlar mahallesi çocuklarını başında toplayıp marşlar sloganlar, öğretmiş, etrafında koca bir kalabalık toplamıştı. Her anını değerlendiren bir insandı” dedi.

HER ŞEHİT BİR TOHUMDUR

Gecenin son koşmasını ise Konya Büyükşehir eski Belediye Başkanı ve Konya eski Milletvekili Halil Ürün yaptı. Malcolm X’in hayat hikayesinin büyük ibretlerle dolun olduğuna vurgu yapan Ürün, “Canınızı nasıl bir kıymet ile değişebilirsiniz? İşte o sadece Allah’ın yoludur. 1990’lı yıllarda önce Bosna Hersek’e, oradan da Çeçenistan’a gitmiştik. Dudayev’in şehadetinin birinci yılıydı. Orada Şehit Aslan Mashadov’un yardımcısıyla bir külliye yapımı için sözleşme imzaladık. Onların geleneği üzere misafir olarak o gün Cuma Namazını benim kıldırmam icap ediyormuş. Ahmet Sorgun kardeşimiz hutbeyi irad etti, ben arkamda yüzlerce şehit namzedine namaz kıldırdım” dedi.

Çanakkale şehidi bir dedenin torunu olduğuna vurgu yapan Ürün, “Her şehit bir rehberdir. Her şehit bir tohumdur. Her şehadet yeşerecek bir filizin muştusudur” şeklinde konuştu. Ürün daha sonra kendi yazdığı “Sen oldun Çanakkale” adlı şiiri seslendirerek sözlerini tamamladı. Hafız Adnan Damlayıcı’nın Hatim duasıyla sona eren programda daha sonra helva ikramı yapıldı. Haber Merkezi