"Hepsi̇burada.com tersi̇ne beyi̇n göçü başlatacak"

"Hepsi̇burada.com tersi̇ne beyi̇n göçü başlatacak"

Doğan Online ve hepsiburada.com Yönetim Kurulu Başkanı Boyner:- "Amerika’dan Türkiye’ye tersine beyin göçü yaratmak istiyoruz"

İSTANBUL (AA) - Doğan Online ve hepsiburada.com Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ABD’deki Silikon Vadisi’nde bir araya geldiği Türk girişimciler ve yüksek teknoloji çalışanlarına hitaben, "Amerika’dan Türkiye’ye tersine beyin göçü yaratmak istiyoruz." dedi.

Hepsiburada.com'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Boyner, ABD Başkanı Barack Obama’nın daveti ile gittiği Silikon Vadisi’nde yapılan Küresel Girişimcilik Zirvesi öncesinde, Amerika’da iş yapan ve dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinde görevlerde bulunan 100’e yakın Türk ile bir araya geldi.

Boyner, temaslarında Türkiye'nin e-ticaret sektöründe büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayarak, Silikon Vadisi'ndeki Türk girişimci ve yüksek teknoloji çalışanlarının, hepsiburada.com’un ve e-ticaret sektörünün geleceğinde söz sahibi olmalarına imkan tanımak istediklerini belirtti.

Katılımcılara şirketin başarı hikayesini anlatan Boyner, Türkiye’de e-ticaret sektörünün sunduğu fırsatlarla ilgili de bilgiler verdi.

Açıklamada, temislarına ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Boyner, şunları kaydetti:

"Teknolojinin kalbinin attığı Silikon Vadisi’nde çok değerli bir Türk topluluğu var. Büyük teknoloji şirketlerinde deneyim kazanan bu arkadaşlarımızla bir araya geldik. Burada gördüğümüz yoğun ilgi beni çok mutlu etti. Çünkü bu ilgi, Amerika’da kariyerini sürdüren mühendislerimizin Türkiye’ye dönmek istemediği algısının doğru olmadığını gösterdi. hepsiburada.com’un teknolojiye yaptığı yatırımları, pazarın büyümesini, Türkiye’deki fırsatları anlattığımızda katılımcıların heyecanlandığını gördüm. Özellikle aralarından bazılarının Türkiye’ye gelerek bizimle görüşmek istediğini söylemesine çok memnun oldum. Çünkü Silikon Vadisi’ne geliş amaçlarımdan biri buydu.

Hepsiburada.com olarak Amerika’dan Türkiye’ye tersine beyin göçü yaratmak istiyoruz. Buradaki arkadaşlar çok değerli deneyimler kazandılar. Artık Türkiye’de bu deneyimlerini uygulayabilecekleri bir ortam var. Hepsiburada.com olarak onlara bu ortamı sağlıyoruz. Önümüzdeki 12 ay içerisinde 300 tecrübeli mühendisin ekibimize katılmasını istiyoruz. Bu nedenle onlara 'Artık geri dönün' mesajını verdim. Mesajım da çok olumlu karşılandı. Ayrıca buradaki mühendislerimizden Amerika’da da bir ofis kurma konusunda geri bildirim aldık. Teknolojinin merkezi olan Silikon Vadisi’nde böyle bir talebin gelmesini doğal karşılıyorum. Bu konuyu da değerlendireceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :