Helal olsun! Böyle esnaf da var..

Çıkarılan spekülasyonların ardından ayçiçek yağı almak için marketlere hücum eden vatandaşları bakanlığın açıklamaları da durdurmadı. Duruma tepki gösteren market sahibi söyledikleriyle 'helal olsun' dedirttiği müşterilerince alkışlandı

Sıvı yağla ilgili çıkarılan kasıtlı spekülasyonların ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Van’da da vatandaşlar marketlerde ayçiçek yağına hücum etti. Duruma tepki gösteren market sahibi söyledikleriyle 'helal olsun' dedirtirken, bazı vatandaşlar yağ almadan AVM'den ayrıldı.

"Biz yarın öbür gün savaşa girersek bu vatandaş ne yapacak anlamıyorum"

Kentin önde gelen yerel AVM’lerinden birinin sahibi Turan Avcı, piyasada bir yağ polemiğinin çıkartıldığını belirterek, “Şu anda raflarımız tıka basa yağ doludur. Türkiye’nin en uygun fiyatıyla bütün yerel marketlerimiz satıyor. Ulusal mağazalar, zincir mağazaların reyonları boştur. Yağı reyonlardan kaldırmışlar. Biz vatandaşa diyoruz ki, bugün de yağımız var, yarın da yağımız var. Üstelik yağlarımız tırlarca yoldadır. O yüzden herkes birer tane alsın. Ya bugün kıyamet kopmamış. Biz yarın öbür gün savaşa girersek bu vatandaş ne yapacak anlamıyorum" dedi.

"Hani kıyamet kopsa yağı ne yapacaksınız?"

"Adam gelmiş 5 tane, 10 tane, 20 tane yağ alıp gidiyor. Müdahale edip ‘ya beyefendi bugün iki tane al, yarın gel iki tane daha al’ diyoruz. Burada suç bizde ve halkımızda. Biz müthiş bir polemiğe giriyoruz" diyerek tepki gösteren Avcı, Sanki kıyamet kopacakmış gibi. Hani kıyamet kopsa yağı ne yapacaksınız? Pandeminin çıktığı ilk zamanda da vatandaşlar alışverişe geldiler. Pirinç, nohutla evleri tıka basa doldurdular. Şu anda aldıkları pirinç ve nohut evlerinde kurtlandı ve bozuldu. Çünkü yemediler, bitiremediler. O yüzden hiç kargaşaya gerek yok. Fiyat yükselmiyor, yağ tükenmiyor. Biz neyin peşindeyiz, anlamıyoruz. Bütün vatandaşlara ilan ediyoruz. Yağda sıkıntı yok, ham maddede sıkıntı yok" diye konuştu.

Bazı vatandaşlar ise market sahibini alkışlayarak, yağ almadan evlerine döndü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.