"Hedefim yine altın yine altın"

"Hedefim yine altın yine altın"

Türkiye'ye, yetişkinler artistik buz pateninde altın madalya kazandıran milli sporcu Naz Arıcı, bu yıl Almanya ve Kanada'da yapılacak şampiyonalarda aynı dereceleri hedefliyor - Arıcı: "Geçen yıl altın madalya aldıktan sonra açıkçası başka bir madalyayı k

ERZURUM (AA) - FAHRETTİN GÖK - Hobi olarak başladığı yetişkinler artistik buz pateninde, uluslararası yarışmada altın madalya kazanan milli sporcu Naz Arıcı, 13-18 Haziran'da Almanya ve 28 Ağustos-3 Eylül'de Kanada'da düzenlenecek şampiyonalarda aynı başarıyı tekrarlamak istiyor.

Üst yaş grubunda yer alan ve daha önce şampiyonalarda yer almamış sporcuların yarıştığı yetişkinler kategorisinde boy gösteren Arıcı, Erzurum'daki buz pateni salonunda antrenör Timuçin Özbükücü gözetiminde kamp çalışmalarını sürdürüyor.

Arıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 yaşındayken hobi olarak buz patenine başladığını, 3,5 yıl sonra da 2015'te Almanya'da altın madalya kazandığını söyledi.

Rusya, Kanada, Amerika, İtalya, Fransa, İngiltere ve Almanya gibi kendisini buzda ispatlamış ülkelerden sporcuların katıldığı bir şampiyonada başarı elde ettiğini vurgulayan Arıcı, "Bu benim katıldığım ilk yarışmaydı. Buraya Türkiye'den ilk defa yetişkin bir sporcu katıldı ve en yüksek puanı aldık. Biz bir takımdık ve birlikte başardık" dedi.

Arkadaşlarının kendisine "altın kuğu" diye seslendiğini dile getiren Arıcı, bu isme layık olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. 2016'dan itibaren yılda iki kez yapılacak dünya şampiyonasında altın madalyayı hedeflediğini belirten, Arıcı şunları söyledi:

"Geçen yıl altın madalya aldıktan sonra açıkçası başka bir madalyayı kendime yakıştıramıyorum. İddialı bir söz oldu ama başarılı olmayı seviyorum. Hedefim yine altın yine altın. Ben bir kere rengini çok seviyorum. Onun için altın madalya almam lazım. Hayatım da bu şekilde geçti zaten. Derecelerle okul bitirdim, mühendis oldum. 10 yıldır elektrik elektronik mühendisiyim ama buz pateninden aldığım şevki... Açıkçası hayatın anlamını burada buldum. Dolayısıyla mühendisliğe ara verip sporcu olmayı tercih ettim. Çok yoğun bir çalışma programından sıkılmış durumdaydım. Buzda kendimi buluyor, rahatlıyordum. Enerjimi ve stresimi atıyordum."

Öte yandan, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Naz Arıcı'nın Almanya'da düzenlenen şampiyonada büyük bir başarıya imza attığını belirterek, " Kendisinden devamını bekliyoruz. Başarısını sürdüreceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.

"Hedefim yine altın yine altın"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :