HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepkiler

ASDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğulları:- "Terörle ilişkisi olanlar Türkiye siyasetinde yer alamaz, TBMM'de yeri olamaz"- "Hiçbir HDP milletvekilinin bir güvenlik kuvveti mensubunun şehadetine üzüldüğünü, bunu kınadığını duymadım"

BURSA (AA) - Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin taziye çadırına gitmesine ilişkin, "Terörle ilişkisi olanlar Türkiye siyasetinde yer alamaz, TBMM'de yeri olamaz" dedi.

Hacımustafaoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın, sözde Kürtlerin özgürlüğü ve hakları için mücadele verdiğini iddia etse de bununla hiç alakası olmayan bir yapı olduğunu belirtti.

PKK'nın, Türkiye'nin bütünlüğüne karşı karanlık emelleri olan dış güçlerin odağında faaliyet gösterdiğini söyleyen Hacımustafaoğulları, şöyle devam etti:

"Türkiye devleti, güvenlik güçleriyle hukuki zemin içerisinde bölge halkının güvenliğine zarar gelmeyecek şekilde terörist örgütlerin yok edilmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor. Durum böyleyken polis ve askerler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve halkın güvenliğini, kamu düzenini sağlamak için canla başla görevlerini ifa ediyor. Polisimiz, askerimiz bölgede gece gündüz, sıcak soğuk demeden hainlere karşı savaşıyor. Teröristler bu askerlerimizi, polislerimizi şehit ediyor. Ayrıca gelip Ankara'nın göbeğinde, İstanbul'da, Şırnak'ta, Reyhanlı'da, Türkiye'nin değişik yerlerinde PKK ve bununla faaliyet gösteren, aynı vücudun parçası olan PYD-YPG terör örgütü unsurlarının gerçekleştirdiği intihar saldırıları, bombalı saldırılar, araçlara yüklenmiş bombalarla yapılan saldırılar maalesef sivil halkımızı hedef alıyor."

- "Artık HDP tercihini yapmalı"

Hacımustafaoğulları, HDP'lilerin teröristlerin cenaze törenlerine katılması ve taziye çadırlarında bulunmasına da değindi.

HDP'nin artık bir karar vermesi gerektiğine işaret eden Hacımustafaoğulları, şunları kaydetti:

"TBMM'nin üyeliğini yapan, hangi partiden olursa olsun bu millete hizmet etmek için yemin etmiş bir milletvekilinin, bir vatan haininin ve Türkiye düşmanlarının kontrolünde olan ve onların emellerine hizmet eden bir teröristin cenazesi için kurulan çadırda ve cenazesinde yer alması kabul edilemez. Hiçbir zaman şehitlerimize taziyede bulunmuyorlar. Bir askerimiz, bir polisimiz şehit olduğunda bu vekilleri hiç ne bir cenazede ne de bir taziye çadırlarında görüyoruz. Hiçbir HDP milletvekilinin bir güvenlik kuvveti mensubunun şehadetine üzüldüğünü, bunu kınadığını duymadım. Bunu yapmazken kalkıp bir teröristin cenazesine iştirak etmelerine göz yumulamaz. Dernek olarak bu tavrı sert bir dille kınıyoruz. Artık HDP tercihini yapmalı; terörün yanında mı, siyasetin içinde mi? Siyaset mi yapacak, terörü mü destekleyecek? Terörle ilişkisi olanlar Türkiye siyasetinde yer alamaz, TBMM'de yeri olamaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :