HDP Şırnak Milletvekili İrmez:

HDP Şırnak Milletvekili İrmez:

"Şırnak'ın kurulması nasıl güvenlik politikasının eseriyse bugün Cizre'nin il yapılması tartışmaları da güvenlikçi ve tamamen askeri politikanın eseridir"

TBMM (AA) - HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, "Şırnak'ın kurulması nasıl güvenlik politikasının eseriyse bugün Cizre'nin il yapılması tartışmaları da güvenlikçi ve tamamen askeri politikanın eseridir." görüşünü savundu.

İrmez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ın il statüsünden çıkarılarak ilçe statüsüne alınmak istendiğini anımsatarak, Şırnak'ın il olmasının gerisinde yatan en önemli gerekçenin de Milli Güvenlik Kurulu (MGK) direktifi olduğunu ileri sürdü.

Hükümetin, denenmiş ve sonuca ulaşamamış aynı yanlış yöntemler ile sorunlara yaklaştığını iddia eden İrmez, "Şırnak'ın il statüsünden ayrılmasının asıl gerekçesi coğrafik ya da idari yapılanmadan değil, askeri ve güvenlik konularının söz konusu olmasındandır." diye konuştu.

Bir ilin cezalandırma politikaları ile karşı karşıya olduğu görüşünü savunan İrmez, hükümete, Şırnak ve Hakkari'nin il olmaktan çıkarılmasını gündeminden düşürmesi ve tasarıdan ilgili bölümlerin çıkarılması çağrısında bulundu.

İrmez, "Şırnak'ın kurulması nasıl güvenlik politikasının eseriyse bugün Cizre'nin il yapılması tartışmaları da güvenlikçi ve tamamen askeri politikanın eseridir." dedi.

Gazetecilerin, hükümetin yayınladığı KHK'ları sorması üzerine İrmez, devletin KHK'lar ile yönetildiğini, bunun hukuk devleti ve demokrasiye aykırı olduğunu ve kabul edilemeyeceğini savundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler