HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

"Önümüzdeki günlerde, HDP'nin de içerisinde yer alacağı yerel yöneticilerin, STK'ların yapacağı bir ortak çağrı, kanın daha fazla akmaması için önemli bir fırsata dönüştürülebilir"

TBMM (AA) - ALPER ATALAY - HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, önümüzdeki günlerde, HDP'nin de içerisinde yer alacağı yerel yöneticilerin, ve STK'ların ortak bir çağrı yapacağını belirterek, "Bu çağrı kanın daha fazla akmaması için önemli bir fırsata dönüştürülebilir." dedi.

HDP'nin dün gerçekleştirdiği MYK toplantısına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Bilgen, Türkiye'de barışa olan talebin çok net biçimde hissedildiğini söyledi.

Ülkede yaşananların ve bölgesel gelişmelerin, barışla ilgili toplumsal talebin çok daha güçlü biçimde dillendirilmesinin önemini gösterdiğini belirten Bilgen, bu konuda duyarlı tüm çevrelerin ortak platformlarda barış sesinin duyulmasını sağlamaya dönük çağrıları olacağını ifade etti.

"Barışın en büyük teminatı toplumsal taleptir" diyen Bilgen, şunları kaydetti:

"Birlikte yaşamı ve adaleti güvenceye alacak bir barış ortamının sağlanması için farklı çevrelerden gelen çağrıların ortak platformlarda gündeme taşınması daha etkili ve sonuç alıcı olmasını sağlayacaktır. Önümüzdeki günlerde HDP'nin de içerisinde yer alacağı yerel yöneticilerin, STK'ların yapacağı bir ortak çağrı kanın daha fazla akmaması için önemli bir fırsata dönüştürülebilir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler