HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

"(Anayasa çalışmaları) Bu korsan bir girişimdir. Resmi kayıt almamak ve yasal partiyi yok saymak adeta merdiven altı anayasa yapma girişimi diye tarif edebileceğimiz bir fason imalat arayışı ve çabasıdır"

ANKARA (AA) - HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, anayasa çalışmalarının korsan bir girişim olduğunu öne sürerek, "Resmi kayıt almamak ve yasal partiyi yok saymak adeta merdiven altı anayasa yapma girişimi diye tarif edebileceğimiz bir fason imalat arayışı ve çabasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgen, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelere dikkati çeken Bilgen, bu konuda kurulan araştırma komisyonuna AKP'nin bir ay geçtikten ve Meclis tatile girmeden hemen önce üye ismi verdiğini öne sürerek, "Tatile girecek bir komisyona son anda isim vermek aslında bu komisyonun kurulması konusunda ne kadar isteksiz ve ne kadar ciddiyetsiz olunduğunu gösteriyor. Nitekim komisyon ilk toplantısını ekim başında, TBMM açıldığında yapabilecek." görüşünü dile getirdi.

Meclis Genel Kurulunun böyle önemli bir süreçte kapalı olmasını eleştiren Bilgen, torba yasada bazı maddelerden geri adım atılmış olmasından mutlu olduklarını, ancak yerel yönetimlerle ilgili düzenlemeleri kabul edilemez bulduklarını ifade etti. Bilgen, "Torba yasa yapma yönteminde ısrar edilmesi, yasama, siyaset, seçim ve demokrasi adına kaygı verici bir durumdur." görüşünü savundu.

Bilgen, "TBMM'ye İsrail ile ilgili getirilen anlaşma da aslında dün ve önceki gün Gazze'de yapılan saldırılar ve bombalamalara baktığımızda oldukça dikkat çekicidir ama ne yazık ki bu konuyla ilgili geçmişte duyarlılık gösteren çevrelerin hiçbir ciddi tepki vermemesi, adeta Gazze'deki saldırılar karşısında susmayı, İsrail ile anlaşmanın da sanki bir parçası gibi bir yazılmamış maddesiymiş gibi fiili bir durum oluşturması da dikkat çekicidir." iddiasında görüşünü savundu.

- "İçeriği kadar yapım süreci de önemli"

Anayasa çalışmaları konusuna da değinen Bilgen, "Bu korsan bir girişimdir. Resmi kayıt almamak ve yasal partiyi yok saymak adeta merdiven altı anayasa yapma girişimi diye tarif edebileceğimiz bir fason imalat arayışı ve çabasıdır." iddiasında bulundu.

Anayasa çalışmalarında TBMM'nin üçüncü büyük grubunu yok sayan, dışlayan tavırların doğru olmadığını, bunu siyasi etik açısından eleştirdiklerini öne süren Bilgen, anayasa yapımının içeriği kadar yapım sürecinin de önemli olduğunu kaydetti.

"Gaziantep katliamının Türk siyasetinde dönüm noktası olacak nitelikte olduğunu" ifade eden Bilgen, "Gaziantep, bir iç savaş provasıdır. Biz asla bunu bir temenni olarak söylememiz düşünülemeyeceği gibi bunun karşısında tedbir almayanların tam da buna zemin oluşturmanın sorumluluğunu taşıyacaklarını erken uyarı yaparak hatırlatıyoruz, ifade ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgen, "sivilleri hedef alan bir saldırıyla ilgili katliamın üzerinden saatler geçmeden partisinin hedef gösterilmesinin kaygı verici olduğu" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :