HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

HDP Parti Sözcüsü Bilgen:

"OHAL her şart altında demokratikleşme ve insan hakları açısından geriye gidişe neden olacaktır"

TBMM (AA) - ALPER ATALAY- HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Bakanlar Kurulu tarafından 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesine ilişkin, "OHAL her şart altında demokratikleşme ve insan hakları açısından geriye gidişe neden olacaktır." dedi.

Bilgen, Bakanlar Kurulu'ndan 3 ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınmasına ilişkin, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, iktidar partisinin demokratikleşme adına en çok propaganda argümanı olarak, OHAL'in kaldırılmasını kullandığını anımsattı.

OHAL'in her şart altında demokratikleşme ve insan hakları açısından geriye gidişe neden olacağını savunan Bilgen, "Daha önce OHAL koşullarının ortaya çıkarttığı sorunları yok sayarak, 15 Temmuz'da yaşanan süreci OHAL'i olağan görme algısının gerekçesi yapılmaması gerekir." diye konuştu.

Bilgen, "Siyasetin ve sivil toplumun alanını daraltacak, özellikle yargılama süreçlerinde asgari adil yargılama mekanizmalarını işlevsizleştirecek olan OHAL düzenlemesinden bir an önce çıkmayı hedeflemek herkesin ortak planı olmalıdır. Darbe başarılı olduğunda gündeme gelecek olan OHAL gibi düzenlemelere karşı çıkmayı darbeye karşı çıkmanın, darbe hukukuna karşı çıkmanın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler