HDP İstanbul Milletvekili Kaya:

HDP İstanbul Milletvekili Kaya:

"Aladağ'daki yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklarımızın aileleriyle görüştük. Ailelerin ortak talebi; suçluların cezasız kalmaması ve adaletin yerini bulması"

TBMM (AA) - HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "Aladağ'daki yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklarımızın aileleriyle görüştük. Ailelerin ortak talebi; suçluların cezasız kalmaması ve adaletin yerini bulması." dedi.

Kaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Adana'nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016'da özel bir öğrenci yurdunda çıkan yangından sonra Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin katılımıyla araştırma komisyonu kurulduğunu anımsattı.

Komisyon toplantılarının üç aydır devam ettiğini ve bu süreçte yaklaşık 15 civarında uzman ile yetkili dinlediklerini anlatan Kaya, 10-11 Mayıs'ta komisyon üyeleri olarak yurt yangınının çıktığı yerde incelemelerde bulunarak yetkililerle görüştüklerini söyledi.

Kaya, dün gerçekleştirdikleri toplantı ile komisyonun toplantı sürecini bitirdiğini ve rapor hazırlama sürecine girdiğini dile getiren Kaya, "Yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklarımızın aileleriyle de görüştük. Ailelerin ortak talebi; suçluların cezasız kalmaması ve adaletin yerini bulmasıydı." dedi.

Hüda Kaya, Türkiye'nin birçok yerinde yurtlarda benzer koşulların olduğunu, tüm yaşananlara rağmen gerekli denetimlerin yapılmadığını bildiklerini söyledi. Ailelerin sorumlu tuttuğu yetkililer hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden Kaya, "Aladağ yurt yangınında sorumlu olanların bir an önce hesabının verilip ailelerin yüreğindeki yangının söndürülmesini ve her açıdan gerekenin yapılmasını talep ediyorum." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :