Hayvancılık sektörüne yeni bir soluk! İç Anadolu Bölgesi’nin en büyüğü olacak

Hayvancılık sektörüne yeni bir soluk! İç Anadolu Bölgesi’nin en büyüğü olacak

Kayseri'nin hayvancılık potansiyeli İç Anadolu'nun en büyük canlı hayvan borsasıyla taçlandı

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) tarafından hayata geçirilen İç Anadolu'nun en büyük canlı hayvan borsası ve pazar yeri, 20 Ekim 2023 tarihinde açıldı. Kocasinan ilçesi Elagöz Mahallesi'nde bulunan borsa, günlük 1000 büyükbaş ve 1500 küçükbaş hayvan kapasitesine sahip.

Açılış töreninde konuşan KTB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, projenin Kayseri'nin hayvancılık potansiyelini daha da ileriye taşıyacağını söyledi. Bağlamış, "Kayseri, Türkiye'nin en önemli et ve et ürünleri üretim merkezlerinden birisidir. Ülkenin en büyük pastırma, sucuk ve kavurma üreticisiyiz. Bu potansiyeli daha da ileriye taşımak için böyle bir projeyi hayata geçirdik." dedi.

Bağlamış, borsanın Kayseri'ye ekonomik olarak da önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Tam kapasite ile çalıştığında ilimiz ekonomisine yıllık 20 milyar TL'lik katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Başkan Bağlamış, Kayseri'ye bir et borsası kurmak için de çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Borsa, hayvancılık sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılayacak

Borsa, hayvancılık sektörünün tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Kompleksin içerisinde misafirhane, hayvan dinlendirme yerleri, yem deposu, hayvan satış yerleri, idari bina, sosyal donatılar, lokanta, kafeterya çay ocağı ve 100 kişilik satış salonu bulunuyor.

Borsa, kontrolsüz ve dağınık bir şekilde yapılan hayvan satışlarının düzenli hale getirilmesi, çevre ve görüntü kirliliğinin önlenmesi, denetlenebilir ve güvenli bir pazar ortamı oluşturulması, alıcı ve satıcının bilinen sabit bir alanda buluşturulmasını sağlayacak.

Hayvancılık sektörüne yeni bir soluk

Kayseri'nin hayvancılık sektörüne yeni bir soluk getiren borsa, üreticilerin ve tüketicilerin daha güvenli ve modern bir ortamda buluşmasını sağlayacak. Borsa, Kayseri'nin hayvancılık potansiyelini daha da ileriye taşıyarak, şehrin ulusal ve uluslararası hayvancılık sektöründe lider konuma gelmesine katkı sağlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.