Haymanalı çiftçilerden şeker pancarı dağı

Haymanalı çiftçilerden şeker pancarı dağı

Türkiye genelinde 33 şeker pancarı fabrikasının bulunduğu ve yıllık kapasitesinin 3 milyon 600 bin ton olduğu belirtildi. Ankara'nın Polatlı ilçesinde çiftçiler, bu yılki hasatla birlikte dağ gibi biriken pancarlarıyla dikkat çekiyor.

Türkiye'de tarım sektörü, şeker pancarı üretiminde dünya genelinde beşinci sırada yer alıyor. 33 adet şeker pancarı fabrikasının bulunduğu ülkede, yıllık kapasite 3 milyon 600 bin ton olarak açıklandı.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde çiftçilik yapan Faruk Akışık ve Süleyman Acar ise bu yıl elde ettikleri şeker pancarı hasadından memnun.

Haymanalı çiftçilerden şeker pancarı dağı

Hasat döneminde tarlalarda biriken pancarlar, her gün şeker fabrikalarına tırlarla taşınırken, biriktirilen mahsul dağları tarlalarda göze çarpıyor. Çiftçi Faruk Işık, yaptığı açıklamada, "Burada aşağı yukarı bin tondan fazla pancar var. Bu bir tarlanın mahsulü. Bunun gibi daha görmediğiniz birçok tarlada bunun gibi pancar var. Tarlada olan pancarlarımız da var. Daha pancar sökülmeyen bölgelerimiz var" dedi.

Haymanalı çiftçilerden şeker pancarı dağı

Ancak, yılın bu aylarında yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirten Işık, tarlada çalışacak işçi bulmakta zorlandıklarını ifade etti.

Süleyman Ercan ise devlet teşviklerinin yerinde olduğunu vurgulayarak, "Geçtiğimiz yıl şeker pancarı kimse ekmediği için fabrikalar, köy kahvehanelere kadar gelip her çiftçiye bire bir yalvarıyordu. Şimdi ise ektik" diye konuştu.

Ercan, son mevsim koşullarıyla birlikte pancar kalitesinin arttığını ve bu yılki mahsulün kaliteli olduğuna dikkat çekti.

Haymanalı çiftçilerden şeker pancarı dağı

Dağ gibi biriken pancarların, Aralık ayının ikinci haftasına kadar toplanarak fabrikalara götürülmesi planlanıyor. Bu durum, Türkiye'deki şeker pancarı üretiminin önemli bir aşamasını oluştururken, çiftçilerin devlet destekleri sayesinde daha verimli bir hasat gerçekleştirdikleri göze çarpıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.