"Haydi Çocuklar Bisikletle Okula" projesi

"Haydi Çocuklar Bisikletle Okula" projesi

İzmit Belediyesince yürütülen "Haydi Çocuklar Bisikletle Okula" projesi kapsamında 267 öğrenciyle 44 öğretmene bisiklet hediye edildi

KOCAELİ (AA) - İzmit Belediyesince yürütülen "Haydi Çocuklar Bisikletle Okula" projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

İzmit İbn-i Sina İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen törenle ilk etapta 267 öğrenci ile 44 öğretmene bisiklet hediye edildi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı konuşmada, "Haydi Çocuklar Bisikletle Okula" projesi kapsamında 7 yılda toplam 30 bin öğrenciye ücretsiz bisiklet dağıttıklarını söyledi.

Doğan, 2009 yılında belediye başkan adaylığı projelerinden birinin "Bisiklet Şehri İzmit" olduğunu anımsatarak, "Yaklaşık 20 kilometre bisiklet yolu, bisiklet parkları yaptık. Bisiklet eğitim pisti inşa ettik. Şu ana kadar 30 binin üzerinde öğrencimiz bisiklet eğitimi aldı. Onlara ayrıca bisiklete binebilir sertifikası veriyoruz" dedi.

Bisikletin sağlıklı ve çevreci bir ulaşım aracı olduğunu ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

"Bisiklet çevreye ne gaz ne de duman bırakıyor. Araba kullanırken atık gazlar çevreyi kirletiyor. Gürültü kirliliği yapıyor. 50 yıl önce gelişmiş ülkeler bunun farkına varmış. Bisiklet çocuklarımızın, gençlerimizin mutluluk kaynağı, hepimizin hayalini süsleyen güzel bir araç. Küçükken çok istememe rağmen benim bisikletim olmadı. Böyle hayran hayran bakar, rüyalarını görürdük. Şimdi çocuklarımız için güzel bir hediye veriyoruz."

Daha sonra Doğan, 5. sınıf öğrencileri ve öğretmenlere bisikletlerini teslim etti.

"Haydi Çocuklar Bisikletle Okula" projesi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :