Havayolu taşımacılığı fiyat artışında lider

Havayolu taşımacılığı fiyat artışında lider

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Ocak ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. En dikkat çekici artış, havayolu ile yolcu taşımacılığında yüzde 30,43 ile gerçekleşti. Çocuk giyim ise yüzde 4,19'lık düşüşle fiyatı en çok azalan ürün oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı enflasyon rakamlarını açıklayarak ekonomik tabloyu ortaya koydu. Buna göre, TÜFE'deki değişim oranları dikkat çekici seviyelerde gerçekleşti. Ocak ayında bir önceki aya göre TÜFE'deki değişim yüzde 6,70, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,70, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 64,86 olarak kaydedildi. On iki aylık ortalamalara göre enflasyon oranı ise yüzde 54,72 olarak belirlendi.

Enflasyon rakamlarıyla birlikte, fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler de belirlendi. Havayolu ile yolcu taşımacılığı yüzde 30,43 oranındaki artışla öne çıkarken, diğer dikkat çeken artışlar şunlar: Diğer analiz laboratuvarları ve röntgen çekim merkezleri yüzde 28,63, dişçilik ücreti yüzde 25,80, karayolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı yüzde 25,48, ev aletlerinin onarımı yüzde 18,51, taksi ile şehir içi yolcu taşımacılığı yüzde 17,37, patates ve bazı yumru bitkiler yüzde 14,05.

Fiyatı en fazla düşen ürün ise yüzde 4,19'luk fiyat azalışıyla çocuk giyim oldu. Diğer düşüş yaşanan ürünler arasında ise yüzde 3,05 kadın giyim, yüzde 1,41 erkek giyim, yüzde 1,07 şeker ve yüzde 0,22 kadın ayakkabısı bulunmaktadır.

TÜİK'nin açıkladığı verilere göre, tüketicilerin harcamalarını etkileyen enflasyon, belirli sektörlerdeki artış ve azalışlarla şekillenmeye devam ediyor. Bu kapsamlı değerlendirme, ekonomik hareketlilik ve tüketici alışkanlıkları üzerindeki etkileri gözler önüne seriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.