Hatay'da su sorunu gündem oldu! Valilikten içme suyu açıklaması

Hatay'da su sorunu gündem oldu! Valilikten içme suyu açıklaması

Hatay Valiliği, "AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır" açıklamasında bulundu

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden en çok etkilenen illerden Hatay'da sıkıntılı olan alt yapı tamamen çöktü. Kentsel dönüşümün de senelerdir yapılamadığı kentte depremden bu yana 'baraj patladı', 'kol kesiliyor', 'tecavüz', 'kayıp çocuklar' gibi örneklerle süren dezenformasyon, son olarak su sorunu olarak gündeme taşındı. United States menşeili hesaplardan, altılı masanın dağıldığı gün yayılan ve bir anda twitterda gündem olarak bazı haber portallarında manşete taşınan 'Hatay'da içme suyu olmadığı' iddialarının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Hatay Valiliği, kentte şebeke suyunun hijyen amaçlı kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmadığını ancak, içme suyunda paketli su tüketilmesi gerektiğini açıkladı. "AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur" denilen açıklamada, sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapıldığı vurgulandı.

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir" denildi.

Depremin en büyük hasarı verdiği Hatay'da şebeke suyu ile ilgili yapılan çalışmalar tamamlandı. Arızların giderilmesi ile birlikte suyun verildiğini bildiren valilik, hijyen amaçlı kullanımın uygun olduğunu, ancak içme suyu olarak şuanda tercih edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Valilik açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.