Hatay’da 4.8 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi! Valilik, AFAD ve Bakan Koca'dan açıklama

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Hatay'ın yanı sıra Adana, Osmaniye, Mersin ve Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Depremin ardından herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerden de hissedilirken, Hatay Valiliği, Kırıkhan Belediyesi, AFAD ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) edinilen bilgiye göre, saat 21.13 sıralarında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11.67 km derinliğinde meydana gelen deprem çevre illerden hissedildi.

AFAD'DAN HATAY KIRIKHAN'DA DEPREM AÇIKLAMASI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında henüz olumsuz bir ihbarın bulunmadığını duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kırıkhan ilçesinde saat 21.13’te meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

HATAY VALİSİ DOĞAN: KURUMLARIMIZA OLUMSUZ BİR DURUM İNTİKAL ETMEMİŞTİR

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin olumsuz bir durumun bildirilmediğini duyurdu.

Vali Rahmi Doğan yaptığı açıklamada, "İlimizde 21.13'de meydana gelen depremde şu ana kadar kurumlarımıza olumsuz bir durum intikal etmemiştir. Tüm birimlerimizle alan taraması yapıyoruz. Hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Hatay'ın Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, "Şuan bize ulaşan ufak tefek hasarların dışında herhangi bir şey yok, ama sizin de bildiğiniz gibi deprem çok şiddetli bir depremdi. İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz" dedi.

KIRIKHAN BELEDİYE BAŞKANI YAVUZ: ÇOK ŞİDDETLİ BİR DEPREMDİ

Vatandaşlar sarsıntı esnasında panik yaşarken depremin Adana, Osmaniye, Mersin ve Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerde hissedildiği bildirildi. İHA muhabirine açıklamada bulunan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, "Sizin de bildiğiniz gibi merkezi Kırıkhan olan bir deprem meydana geldi. Şiddetli bir deprem yaşadık, kriz masamızı oluşturduk kaymakamımızla beraber. Şuan bize ulaşan ufak tefek hasarların dışında herhangi bir şey yok ama sizin de bildiğiniz gibi deprem çok şiddetli bir depremdi. İnşallah korktuğumuz şeyler olmaz. Tekraren söylüyorum herhangi bir ihtiyaçta ihbar hattını kullanabilirsiniz" diye konuştu.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay Kırıkhan'daki depremle ilgili açıklamada bulundu. Bakan Fahrettin Koca ise, “21.12’de Hatay Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir” ifadelerini kullandı.

HATAY'DAKİ DEPREM ANI KAMERALARA YANSIDI

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğündeki deprem Payas ilçesinde sahildeki kameralara yansıdı. AFAD'dan alınan bilgiye göre, merkez üssü Hatay'ın Kırıkhan ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 21.13'de meydana gelen depremin yerin 11.67 kilometre altında olduğu bildirildi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen deprem anları Payas ilçesi sahilinde kameralara yansıdı. Depremin özellikle Kırıkhan'a yakın bölgelerde kuvvetli hissedildiği de belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.