Hastanelerdeki yoğunluğun sebebi ne?

Hastanelerdeki yoğunluğun sebebi ne?

Konya'da mevsim geçişine bağlı olarak artan gribal enfeksiyon vakalarıyla ilgili uyarılarda bulunan Medicana Konya Hastanesi Acil Sorumlusu Dr. Elif Ünüvar, vatandaşları paniğe kapılmamaları konusunda uyardı.

Konya genelindeki hastanelerin acil servislerinde artan yoğunluk, mevsim geçişiyle birlikte beklenen bir durum olarak değerlendiriliyor. Medicana Konya Hastanesi Acil Sorumlusu Dr. Elif Ünüvar, bu yoğunluğun asıl sebebinin salgın olan gribal enfeksiyon olduğunu belirtti. Ancak henüz salgın düzeyine ulaşılmadığını vurgulayan Ünüvar, vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini ifade etti.

Dr. Ünüvar, özellikle Ramazan dönemi ve son 15 gün içerisinde acil servislere başvuran hastalar arasında ateş, eklem ağrısı, öksürük ve halsizlik gibi gribal enfeksiyon belirtilerinin yaygın olduğunu söyledi. Yapılan tahlil ve tetkiklerde çoğunlukla viral enfeksiyonlar tespit edildiğini belirten Ünüvar, vatandaşların maske takmalarını, hijyenlerine dikkat etmelerini önerdi.

Hastanelerdeki yoğunluğun sebebi ne?

Pediatri polikliniklerinde de yoğunluk olduğunu vurgulayan Dr. Ünüvar, özellikle çocukların daha fazla etkilendiğini ve yüksek ateşlerin sık görüldüğünü belirtti. Ailelere çocuklarında geçmeyen ateş veya öksürük gibi belirtiler olduğunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları çağrısında bulundu.

Dr. Ünüvar, acil servise başvuran vakaların dönem dönem değişiklik gösterdiğini, Covid'in varyantı dedikleri virüslerin hızla çoğaldığını ve farklı semptomlarla karşılaştıklarını ifade etti. Bu nedenle her hafta farklı bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten Ünüvar, hastaların semptomlarına göre tedavi edildiğini söyledi.

Konya'daki hastanelerde yaşanan gribal enfeksiyon yoğunluğuyla ilgili vatandaşların tedbirli olması ve sağlık kuruluşlarına başvurması gerektiği vurgulanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.