Hastalar ile yakınlarına aşure dağıttılar

Hastalar ile yakınlarına aşure dağıttılar

ANTKAN-DER üyesi gönüllüler, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bin 600 hasta ve bunların yakınlarına aşure dağıttı

ANTALYA (AA) - Antalya Kan Gönüllüleri Hasta ve Hasta Yakınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANTKAN-DER) tarafından hastalar ile bunların yakınlarına aşure dağıtıldı.

Tıp Fakültesi A Blok önünde bir araya gelen dernek üyeleri, hastalar ile yakınlarının da bulunduğu bin 600 kişiye aşure ikram etti.

Dernek Başkanı Emin Balin, gazetecilere yaptığı açıklamada, aşure yapımı ve dağıtımının tamamen gönüllüler tarafından yapıldığını belirtti. Geçen sene bin 200 kişiye aşure dağıttıklarını anımsatan Balin, bu sene ise sayıyı artırdıklarını söyledi.

Balin, bu tür etkinlikler ile hastalar ve bunların yakınlarının yanında olduklarını göstermek istediklerini vurgulayarak, "Bizler hasta ve hasta yakınlarına bir nebze olsun moral vermek için bir araya geldik. Kan bankası gönüllüleri olarak sürekli ihtiyaç durumunda kan bağışında bulunuyoruz." diye konuştu.

Aşureyi 12 kadın gönüllü ile hazırlayan özel bir yemek şirketinin şefi Bilge Erk ise bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Erk, bin 600 kişilik aşure pişirdiklerini dile getirerek, "İnşallah hedefimizi büyük tutarak seneye daha fazla kişiye aşure yapıp ikram etmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :