Hasarlı binaların onarılmaya başlandığı Hatay'da günlüğü bin 500 TL’ye usta bulunamıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay'da hasarlı binaların tadilatının başladığı enkaz kentte günlüğü bin 500 TL'ye inşaat ustası bulunamıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay'da eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala Hatay'dan ayrılan depremzedeler geri dönmeye başladı. Vatandaşların dönmeye başlamasıyla asrın felaketinde hasar alan evlerde onarılmaya başlandı.

ANTAKYA'DA İNŞAAT USTASI YEVMİYELERİ BİN 500 TL

Deprem sonrası iş göçünün olduğu Antakya'da inşaat ustası yevmiyeleri günlük bin 500 TL'yi buldu. Diyarbakır, Bingöl, Adana, Gaziantep başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından ustanın geldiği kentte hala usta bulmakta sıkıntı yaşanıyor.

"DEPREM BÖLGESİNDE HAYLİ BİR İŞ YOĞUNLUĞU VAR AMA USTA BULAMIYORUZ"

İnşaat ustası Hikmet Karaköse, deprem bölgesindeki iş yoğunluğuna dikkat çekerek, "Bingöl'den deprem bölgesi olan Hatay'a çalışmaya geldik. Burada büyük sıkıntılar var; işçi bulamıyoruz, usta bulamıyoruz. Deprem bölgesinde hayli bir iş yoğunluğu var ama usta bulamıyoruz. Şuanda bin 500 TL usta yevmiyesi, bin- bin 200 TL arası işçi yevmiyesidir" dedi.

"İNSANLAR, AZ HASARLI EVLERİNİ TADİLAT YAPIP TEKRAR OTURMAYA ÇALIŞIYOR"

Müteahhit Mehmet Erdoğan, deprem sonrası yaşanan iş göçüyle birlikte usta bulmakta güçlük çekildiğini ifade ederek, "Şuan orta ve az hasarlı binalarda tadilat başladı. İnsanlar, az hasarlı evlerini tadilat yapıp tekrar oturmaya çalışıyor. Şuan Hatay'da aşırı bir iş yoğunluğu var. Hatay'daki iş gücünün dışarıya gitmesi de Antakya'da usta ve yardımcı eleman ihtiyacını ortaya çıkardı. O yüzden aşırı bir yoğunluk var, yeteri kadar ekip yok. Şuan Antakya'da 1 bin 500 TL ve üstü. Bu paraya yeteri kadar eleman bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.