Hande Fırat ve Balçiçek İlter, Aslı Aydıntaşbaş'a OHAL'i gösterdi!

Hande Fırat ve Balçiçek İlter, Aslı Aydıntaşbaş'a OHAL'i gösterdi!

Aslı Aydıntaşbaş bu kez OHAL’in devam ettiği Brüksel’deki izlenimleriyle şaşkına çevirdi. Kent sokaklarında asker dahi görmediğini söyleyen Aydıntaşbaş’a fotoğraflı yanıt, meslektaşları Hande Fırat ve Balçiçek İlter’den geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için anayasanın 120. maddesi uyarınca üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini bildirmiş ve daha sonra bu süre üç ay daha uzatılmıştı.

OHAL ilan edildiği günden bu yana karara yönelik karşıt bir tutum sergileyen ve hatta OHAL'i anlayabilmek için Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten dahi yardım alan gazeteci Aslı Aydıntaşbaş tavrından vazgeçmiyor.

BRÜKSEL'DEKİ OHAL'İ GÖREMEDİ!

Şu sıralar Brüksel’de bulunan Cumhuiyet yazarı  Aslı Aydıntaşbaş, ülkede OHAL uygulanıyor olmasına rağmen ne asker ne de polis gördüğünü ve OHAL’in nerede olduğu anlamadığını Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

 

asli1-1-002.jpg

 

SEN BRÜKSEL DİYE NERELERDEE GEZDİN ASLI?

Aydıntaşbaş'ın bu iddiası sosyal medya üzerinden tartışmalara neden olurken, Brüksel'de bulunan gazeteci Hande Fırat ile Balçiçek İlter'in tweetleri ise dikkatleri çekti. İki gazeteci de kent sokaklarında karşılaştıkları 'askeri' manzaraya işaret etti. Hande Fırat, otel lobisinde dahi gezen askerlere işaret ederken, İlter ise kentin ortasındaki askeri araçları paylaştı. Fırat ve İlter'in paylaştıkları fotoğraflarla Aydıntaşbaş'ın algı operasyonu çökertirken sosyal medyada konuyu takip edenlere "Sen Brüksel diye nerelerde gezdin Aslı?" dedirtti.

İŞTE İLTER VE FIRAT'IN AYDINTAŞBAŞ​'I YIKAN FOTOĞRAFLARI