Hamsinin tahtını istavrit aldı

Hamsinin tahtını istavrit aldı

Trabzon'da balık sezonunda yaşanan değişim, hamsinin azalması ve istavritin popülerliğinin artmasıyla fiyatları etkiliyor.

Trabzon'da balık sezonu, alışılageldiği gibi palamut avıyla başlamış ancak balıkçılar umduklarını bulamayınca hamsiye yöneldiklerinde hamsinin kaybolmasıyla karşılaşmışlardı. Son günlerde ise umutlarını istavrite bağlamış durumdalar. Trabzon balık halinde tezgahlar artık ağırlıklı olarak istavritle süslenirken, hamsinin ardından en ucuz balık olarak konumlanmış durumda. Kilosu 50 TL'den satılan istavrit, artık vatandaşların tercihi olan hamsiden önceki seçenek haline gelmiş durumda. Balıkçılar ise bu fiyatın diğer gıda ürünleriyle karşılaştırıldığında oldukça uygun olduğunu dile getiriyorlar.

Balık hali esnaflarından Gökmen Aydın, "Hamsinin tezgahlardaki yerinin giderek azaldığını görüyoruz. Şu anda istavrit bol, kilosu 50 TL, mezgitin kilosu 100-125 TL, barbunun kilosu 200 TL, kefalin ise kilosu 75 TL. Fiyatlar normal seviyede. Sezon iyi geçti, umarım önümüzdeki sene palamut bolluğu yaşanır ve vatandaşlar memnun kalır. Son bir aydır istavritin kilosu 50-60 TL bandında seyrediyor." dedi.

Balıkçı esnafı Cem Yazıcı ise sezonun kendileri için olumlu geçtiğini belirterek, "Hamsi bolca tüketildi bu sezon. Ancak şimdi sezon sonuna yaklaştığımız için hamsi azalmaya başladı. Şu an kilosu 125-150 TL arasında değişiyor. Bundan sonra hamsi yerine istavrit rağbet görmeye başladı. Palamut tanesi 100 TL, sarı kulak 75 TL, alabalık 125 TL. Diğer et fiyatlarıyla kıyaslandığında balık fiyatları oldukça uygun." şeklinde konuştu.

Ahmet Çoğalmış ise, "Hamsi sezonunun başlangıcından itibaren istavritin artması bizim açımızdan olumlu oldu. Şu anda istavrit ve mezgit talep görüyor. Bu trendin uzun bir süre devam edeceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.