Hamdi Yıldırım Konya’dan aday adayı

Hamdi Yıldırım Konya’dan aday adayı

M. Hamdi Yıldırım Ak Parti’den milletvekili aday adaylığı için bürokrasideki görevinden istifa etti

Konya’nın yetiştirdiği başarılı bürokrat M. Hamdi Yıldırım ülkeye ve Konya’ya hizmette yeni bir safha için Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarlığı’nı yürüttüğü dönemde, Konya Metro Projesi, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Köprüsü, 3 Katlı Tünel, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul Projeleri başta olmak üzere Türkiye’nin ulaşım yatırımlarının ana omurgasını oluşturan temel projelere önemli katkılarda bulundu.

Önemli yatırımlara öncülük etti

Maden İşleri Genel Müdürlüğü Dönemi’nde Genel Müdürlük çalışmaları ile birlikte ülke madenciliğinin gelişimi ve vizyon kazanması için ciddi çalışmalara imza atan Yıldırım, Sektör temsilcileri ile bürokrasinin arasında köprü görevi ifa etti. Bu dönemde doğal taş başta olmak üzere pek çok alanda üretim ve ihracata dönük büyük atılımlar gerçekleşti. Şeker Fabrikaları’nın reorganizasyonu, Eti Maden Genel Müdürlüğü çalışma sahasında, bor yatırımları başta olmak üzere yenilikçi projeler konusunda çalışmalar yapan Yıldırım, Avea, Ziraat Bankası, Etibank Maden, BOREN, Eti Zeolit, Etimine SA (yurtdışı), TÜRKSAT, Hamitabat Elektrik Üretim, Çayeli Bakır İşletmeleri’nde yönetim kurulu başkan veya üyeliklerinde bulundu. Yönetim, organizasyon konularında uzmanlığı bulunan Yıldırım, dün, bugün yarın ekseninde siyasi analizleri kaleme alarak ilgili makamlara sundu.

YENİ DÖNEME BÜYÜK UMUTLARLA BAŞLIYORUZ

Aday adaylığı süreci ile ilgili görüşlerini açıklayan Mehmet Hamdi Yıldırım, yeni umutlarla dolu yeni bir dönemin eşiğinde olduklarına vurgu yaparak, “ Türkiye’nin yarına ve parlak geleceğine yürüyüşünde son 16 yıl hayati önemde işlerin yapıldığı bir dönem olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde bu yürüyüş yeni bir safhaya gelmiştir. Biliyor ve inanıyoruz ki bu noktada Konyamıza da tarihi bir görev düşmektedir. Konya dününde bu görevi yerine getirmiş ve halen getiriyor olmanın haklı onuruna sahiptir. Bu sorumluluğun bilincinde olarak verilecek göreve hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Adalet mutluluğu, kalkınma istikrarı, cesaret güveni, heyecan yenilikleri getirdi. Şimdi sıra Büyük Türkiye, Yeni Dünyadadır. Dev uyanmış, millet ayağa kalkmıştır. Türkiye büyüyecek, dünya değişecektir. Böylesi bir ufukta hizmet eri olmak bizim için şereftir” dedi.

Haber Merkezi