Hamaney'den Batılı heyetlerin ziyaretlerine tepki

Hamaney'den Batılı heyetlerin ziyaretlerine tepki

İran dini lideri Hamaney:- "Şu anda Batılılar tarafından ziyaretler yapılıyor ancak bu ziyaretlerin şu ana kadar olumlu bir etkisi olmadı. Kağıt üzerinde kalan sözlerin hiçbir faydası yok"

İSTANBUL (AA) - İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran ekonomisinin, Batılı heyetlerin ülkeye yaptığı ziyaretlerden henüz bir fayda elde edemediğini söyledi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da Uzmanlar Meclisi üyelerine hitap eden Hamaney, iki hafta önce ülkedeki reformcu ve ılımlı kanada mensup adayların muhafazakarlara karşı önemli başarı elde ettiğini belirtti.

Hamaney, yeterli oyu alamayarak Uzmanlar Meclisi'ne giremeyen muhafazakar din adamları Misbah Yezdi ve Muhammed Yezdi'nin meclisteki yokluğunu "kayıp" olarak nitelendirdi.

Hamaney, İran'da halkın seçimlere katılım oranının ABD dahil bir çok ülkeden daha fazla olduğuna dikkati çekti.

-Dünya Batı ve Avrupa'dan ibaret değil


Yaptırımların kaldırılmasından sonra Batı ülkelerinden ülkeye gelen heyetlere de işaret eden Hamaney, "Şu anda Batılılar tarafından ziyaretler yapılıyor ancak bu ziyaretlerin şu ana kadar olumlu bir etkisi olmadı. Kağıt üzerinde kalan sözlerin hiçbir faydası yok" dedi.

Hamaney, "Siyonist rejim (İsrail) ve Amerika dışında tüm dünya ile ilişkilere sahip olmalıyız ancak dünyanın da Batı ve Avrupa'dan ibaret olmadığını bilmeliyiz" ifadesini kullandı.

Toplantıda Uzmanlar Meclisi üyesi olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler