Halkapınar'da ilkokul öğrencilerine sağlıklı yaşamın ipuçları verildi

Halkapınar'da ilkokul öğrencilerine sağlıklı yaşamın ipuçları verildi

Halkapınar'da 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ve 'İlk Öğretim Haftası Kutlama' etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik sağlıklı beslenme, obezite ile mücadele ve hareketli yaşamın önemi anlatıldı

Halkapınar'da ''Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı'' etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencilerine yönelik sağlıklı beslenme, obezite ile mücadele ve hareketli yaşamın önemi anlatıldı. 

Halkapınar Toplum Sağlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin ortaklaşa düzenlediği  'Kahvaltımı Yaptım Meyvem Çantamda' ve 'Balon ve Uçurtma' etkinlikleri, Halkapınar Yatılı Bölge Ortaokulunda gerçekleştirildi.

İlk olarak Pansiyon yemekhanesinde Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Belediye Başkanı Fahri Vardar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abidin Ünal ile kahvaltı yapan ilkokul öğrencilerine, İlçe Sağlık Müdiresi Doktor (Dr) Duygu Sucu öğrencilerle tek tek ilgilenerek sabah kahvaltısının önemini anlattı.

Daha sonra Yatılı Bölge Ortaokulu Sosyal Hizmetler Salonunda çocuklara temel beslenme alışkanlığı ve şişmanlıkla mücadele konularını anlatan görüntüler izlettirildi.

Halkapınar İlçe Sağlık Müdiresi Dr. Duygu Sucu burada yaptığı kısa konuşmasında dengeli ve düzenli beslenmenin yanı sıra açık havada yürüyüş, güneş ışınlarının faydaları ile 'D' vitamininin önemi hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

İlk Öğretim Haftası Kutlama Etkinlikleri kapsamında ise öğrenciler balon ve uçurtmalar ile neşeli dakikalar geçirdiler. Özellikle Uçan balonların gökyüzüne bırakılma anı, renkli görüntüler oluşturdu.

Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey ise programlar sonrasında yaptığı açıklamada, ''Öğrencilerimiz için düzenlenen ''2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı'' ve ''İlköğretim Haftası Kutlama'' programları kapsamında, ilkokul öğrencilerimiz ile birlikte vakit geçirmek, onlara örnek olmak amacı ile buradayız'' dedi.

Hareketsiz yaşamın birçok hastalığı beraberinde getirdiğine dikkat çeken Kocabey, bunun önüne geçmek için sağlık personelimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte yoğun çaba sarf edeceklerini belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı