Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek:- "Egemenliğimizi, milletin iradesi ile gelmeyen hiç kimseye teslim etmeyeceğimiz bir anayasal sistemi birlikte kuracağız"

BURDUR (AA) - TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, egemenliğin, milletin iradesiyle gelmeyen hiç kimseye teslim edilmeyeceği bir anayasal sistemi vatandaşlarla birlikte kuracaklarını belirtti.

Petek, Burdur Gençlik Merkezi'nde düzenlenen bir etkinlikle öğrencilerle bir araya geldi. Gençlere kalkınmış, huzurlu, barış içinde, kardeşçe yaşayacakları güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ettiklerini belirten Petek, Türkiye'nin gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Gençlere inandıklarını ve güvendiklerini dile getiren Petek, bu kapsamda ilk olarak gençlere 18 yaşında seçme hakkı verdiklerini, 16 Nisan'da da 'Evet' çıkması halinde ise gençlere 18 yaşında seçilme hakkının da tanınacağını vurguladı.

Petek, Türkiye'nin yıkılmasını, bölünmesini isteyen terör örgütlerinin olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"PKK terör örgütü, onunla iş birliği yapan FETÖ var. FETÖ, 15 Temmuz'da da 250 insanımızı şehit edip, TBMM'yi bombalayan bir örgüt. Onlarla birlikte yine insanlarımızın arasında intihar saldırısı düzenleyip, onlarca insanımızı şehit eden DEAŞ terör örgütü var. Bu tür terör örgütleri yiyecek, içecek bir sürü imkanları nasıl buluyor? Bu terör örgütlerinin elinde zırhlı araçlar, makineli tüfekleri, bombası var. Bunun suyu nereden geliyor? Dış güçler desteğiyle geliyor. Batı bunlara Avrupa'da miting ve konuşma imkanı veriyor. AK Parti milletvekili olarak, milletin oyuyla seçilmiş bir milletvekili olarak, oraya gidip de 'Şu toplantı salonunda konuşma yapalım' dediğimizde Avusturya, Almanya diyor ki 'Olmaz, konuşamazsın'. Bir hanımefendi bakanımızı içeriye almadılar, orada vatandaşımızın üzerine köpeklerle saldırdılar."

Türkiye'nin kalkınmasının daha hızlı hale gelmesi ve demokrasiyi güçlendirmek için halk oylamasının yapılacağını anımsatan Petek, insanlara daha iyi hizmetin getirilmesi, huzur ve barış için bu değişikliğin şart olduğunu ifade etti.

Petek, şunları kaydetti:

"Hukuk üstünlüğüne sahip olacağız. Kardeşçe barış içinde yaşayıp, gelişmek için birlikte çalışacağız. Bütün bunları yapabilmek için de özgür irademizi kullanabileceğimiz ortamın elimizden hiç kaybolmaması lazım. Egemenliğimizi, milletin iradesi ile gelmeyen hiç kimseye teslim etmeyeceğimiz bir anayasal sistemi birlikte kuracağız. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bayrağımız asla göklerden düşmesin, ezanlarımız susmasın, al bayrağımız her zaman dalgalansın, vicdanı, ifadesi hür, her yerde özgürce düşüncesini söyleyebilen insanlar olarak ülkemize vatanımıza hizmet etmeye hazır olalım."

Petek, konuşmasının ardından halk oylaması hakkındaki soruları yanıtladı, gençlerle masa tenisi oynadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :