Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:- "Bugüne kadar ülkemizde anayasaları hep darbeciler yapmıştır, ilk defa millet kendi anayasasını yapacaktır"

EDİRNE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bugüne kadar ülkemizde anayasaları hep darbeciler yapmıştır, ilk defa millet kendi anayasasını yapacaktır." dedi.

Yazıcı, Edirne'deki programına İpsala ilçesinde devam etti.

DSİ Sosyal Tesislerinde iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Türkiye'de yaşayan her vatandaşın etnik kökeni ne olursa olsun, ülkenin 780 bin kilometrekaresi vatan toprağında hakkı olduğunu söyledi.

Yazıcı, Türkiye'de rejim sorunu olduğunu söyleyenlerin doğru söylemediğini, Türkiye'nin yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunun altını çizdi.

Osmanlı'da ve Türkiye'nin kuruluşundaki anayasa haricinde yapılan anayasalar sayılmazsa geri kalanlarının cuntacılar tarafından yapıldığını vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Osmanlı dönemi dahil Türkler'in tarihinde 5 kere anayasa yapılmıştır. Bu beş anayasanın, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu tartışmayalım. Daha sonra bu anayasaları hep darbeciler yapmıştır. Son anayasayı da darbeciler yapmıştır. Anayasayı yapmak milletin hakkıdır. Yani bugüne kadar ülkemizde anayasaları hep darbeciler yapmıştır, ilk defa millet kendi anayasasını yapacaktır. Bugün yapacağımız yeni anayasa değişikliği ile çift başlılığı ortadan kaldıracağız. Bugüne kadar çift başlılıktan dolayı devamlı huzursuzluk olmuştur. Biz bunu düzelteceğiz. Bir de diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı meclisi feshedebilecek, bu yalan, öyle bir düzenleme yok."

Yazıcı, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman'ı makamında ziyaretinin ardından, Tekirdağ'ın Malkara ilçesine hareket etti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :