Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

KONYA (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylaması kampanyası için geldiği Konya'da vatandaşlara hitap...

KONYA (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği halk oylaması kampanyası için geldiği Konya'da vatandaşlara hitap etti.

Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Milletvekili İnce, AK Parti'nin neden "evet" dediğini anlatmadığını savundu.

İnce, "Bizim tarihimizde birinci adamlar var ama aynı zamanda ikinci adamlar da var. Mesela Bilge Kağan var ama onun yanında veziri Tonyukuk var. Alparslan var ama onun yanında Nizamülmülk var. Atatürk varsa yanında İsmet Paşa var. Yani hep ikinci adam var. Eğer evet denilirse başbakanlık kalkacak." diye konuştu.

Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Türk vatandaşlarına yönelik skandal tavrına ilişkin değerlendirmede bulunan İnce, Hollanda ve Almanya'nın 16 Nisan'da yapılacak referandumda "evet" çıkması için uğraştığını iddia etti.

İnce, Seçim Kanunu'na göre Türkiye sınırları dışında, yurt dışındaki temsilciliklerde, gümrük kapılarında propaganda yapılmasının yasak olduğunu belirterek, Hollanda'nın bunu bildiğini iddia etti.

Milletvekili İnce, hitap ettiği vatandaşlara 16 Nisan'daki halk oylamasında niçin "hayır" oyu vereceklerini anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler