Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

KIRŞEHİR (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Ne 'Evet' diyenler ne de 'Hayır' diyenler teröristtir....

KIRŞEHİR (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Ne 'Evet' diyenler ne de 'Hayır' diyenler teröristtir. Ama 'Hayır' diyenlere terörist diyen terbiyesizdir." dedi.

Partisinin Kırşehir İl Teşkilatınca Cacabey Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan İnce, anayasa değişikliğinde yer alan 18 madde ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Yapılacak değişiklikle TBMM'yi feshetme de dahil, yetkilerin ve devlet bütçesinin bir kişiye teslim edileceğini ileri süren İnce, bunu kabul etmedikleri için "Hayır" oyu kullanacaklarını söyledi.

Almanya ile yaşanan gerilime de değinen İnce, Suriye ve Rusya ile yaşanan gerilimin bedelini halkın ve turizm sektörünün ödediğini iddia ederek, 3,5 milyon Suriyeli için 35 milyar dolar harcandığını ifade etti.

"Evet" veya "Hayır" oyu kullanacak herkesin kardeş olduğunu vurgulayan İnce, "Biz, ucunda ölüm bile olsa vazgeçmeyiz. 'Hayır' diyenler bu memleketin insanları. Bizim komşumuz, akrabamız, bu memleketin insanları. 'Evet' diyenler yanılıyorlar ama onlar da bizim kardeşlerimiz, bu memleketin evladı. Ne 'Evet' diyenler ne de 'Hayır' diyenler teröristtir. Ama 'Hayır' diyenlere terörist diyen terbiyesizdir." diye konuştu.

Mitinge, CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin ve bazı CHP milletvekilleri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler