"Halı satıcısı" da duvardaki yerini aldı

"Halı satıcısı" da duvardaki yerini aldı

Mersin'de 7 ay önce Toroslar Belediyesinin başlattığı proje kapsamında ilçedeki bir bulvarda dünyaca ünlü ressamların eserlerini apartman duvarlarına yansıtan ressam Nazife Bilgin Hazar, koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi- Pablo Picasso, Neşet Günal v

MERSİN (AA) - Mersin'in Toroslar ilçesinde "Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi Projesi" kapsamında dünyaca ünlü isimlerin resimlerini apartman duvarlarına yansıtan ressam Nazife Bilgin Hazar, yaklaşık bir aylık çalışması sonunda Osman Hamdi Bey'in "Halı satıcısı" eserini de duvara aktardı.

Toroslar Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında Akbelen Bulvarı'ndaki 34 yıllık binaların dış yüzeylerini güzelleştirmek için kolları sıvayan Hazar, aradan geçen 7 ay içinde Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Neşet Günal ve Salvador Dali gibi ünlü ressamların eserlerini "reprodüksiyon" işlemiyle duvara yansıttı.

Eserler kent genelinde büyük ilgi toplarken, yapılan haberlerle de ünü ülke geneline yayılan çalışmalar yurt içi ve dışından büyük beğeni kazandı.

Bugüne kadar 13 eseri duvara işleyen Hazar, son olarak 1 aylık çalışmanın ardından Osman Hamdi Bey'in "Halı satıcısı" resmini de 14. eser olarak koleksiyonuna kattı.

- "Beklediğim hayal ettiğim proje buydu"

Ressam Nazife Bilgin Hazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projeleri adı altında birçok çalışmaya imza attığını söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın Akbelen Bulvarı'ndaki eski binalarla ilgili çalışma teklif etmesi üzerine bu projenin başladığını anımsatan Hazar, beklediklerinden daha fazla ilgiyle karşılaştıklarını aktardı.

Eserleri görenlerin kendisine sosyal medya üzerinden ulaşarak beğenilerini ilettiğini anlatan Hazar, "Bu ilgi beni çok mutlu ediyor. Benim de zaten beklediğim, hayal ettiğim proje buydu. Hayalim duvar resmi yapmaktı. En iyi anlatım aracı duvar resmidir." dedi.

Hazar, proje kapsamında Osman Hamdi Bey'in "Kaplumbağa terbiyecisi" eserini daha önce duvara resmettiğini hatırlatarak, bu sefer de aynı ressamın farklı bir resmi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Yoğun bir çalışmayla "Halı satıcısı" adlı eserin de bulvardaki yerini aldığını dile getiren Hazar, şöyle devam etti:

"Çalışmalarda Osman Hamdi Bey, Picasso, Neşet Günal ve Salvador Dali gibi ünlü isimlerin eserleri var. Görsellik her zaman sözele göre daha egemen, baskındır. Farklı tabakalardan gelen insanları kaynaştırmak istedim. Tüm insanların gerek eğitim, gerek sosyal gerek ekonomik yönden eşit olmadıkları bir dünyada yaşıyoruz. Sanat etkinliklerine çok kısıtlı bir kesim gidiyor. Ben sanatı halkın ayağına getirdim. Buradaki yaşayanların televizyonda, dergide, gazetede gördükleri resimleri duvarlarına resmettim."

Hazar, resimler dışında duvarlara panjur ve çiçek figürleri de yaptığını dile getirerek, bulvarı açık hava sanat galerisine çevirmek istediğini, yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonrası da projeyi tamamlamayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Mahalle sakinleri de projenin başlamasıyla mahallenin farklı bir havaya büründüğünü belirterek, dairelerinin de çalışmalar sayesinde değerinin arttığını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :