Halep'ten sivillerin tahliyesi

Halep'ten sivillerin tahliyesi

Suriye'de oluşturulacak geçici barınma merkezleri için konteynerler ile iş makinelerinin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ediyor

HATAY (AA) - Suriye'de, Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'ten tahliye edilen siviller için Suriye'de kurulacak geçici barınma merkezleri için konteynerler ile iş makinelerinin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor.

Suriye'deki 3 bölgede yer tespiti yapan AFAD ekipleri, bu bölgelerde iş makineleriyle altyapı hazırlıklarına devam etiyor.

Tırlara yüklenen AFAD'a ait konteynerler ile alt yapı çalışmalarına katılacak yeni iş makineleri de Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçti.

Öte yandan, sınır kapısından, içerisinde gıda, battaniye ve yakacak gibi insani yardım malzemelerini taşıyan tırlar, geçişlerini sürdürdü.

Türkiye'den çıkış yaptıktan sonra Babel Hava Sınır Kapısı'na ulaşan tırlardaki malzemeler buradaki tampon bölgede Suriye'den gelen tırlara aktarılıyor.

Öte yandan ulusal ve uluslararası kuruluşlarda çalışan basın mensuplarının Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki yoğun mesaileri de devam ediyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :