"Halep'e yol açın" kampanyası

"Halep'e yol açın" kampanyası

Bilecik'te bir lisenin öğrencileri kampanya kapsamında 11 bin lira topladı

BİLECİK (AA) - Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e yol açın" kampanyası kapsamında, 11 bin lira topladı.

İHH Bilecik Başkanı Şemsettin Yıldırım, bağışın teslim töreninde, öğrencilerin güzel ve samimi duygularından dolayı memnuniyetini dile getirerek, öğrencilere örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, Türk halkının, kimliği, dili, rengi ne olursa olsun dünyada bir mazlum varsa ona yardımı şiar edindiğini söyledi.

Toplumun geleceğinin öğrenciler olduğunu ifade eden Selöz, şöyle konuştu:

''Biz biliyoruz ki bu ülkenin İmam Hatip Lisesi mezunu Cumhurbaşkanı ve bakanları var. Öğrencilerimiz de tıpkı onlar gibi mazlumun yanında yer alacaklar ve ne olursa olsun doğru yoldan ayrılmayacaklar. Öğrencilerimizdeki bu iman, azim ve kararlılık olduğu müddetçe asla ve asla ne ülkemiz ne de İslam coğrafyası kimsenin oyuncağı olmayacak. Halep için yaptıkları yardımlarla aslında zalimin elindeki silahı alamasalar da mazlumun gözündeki yaşı silmeye çalıştılar.''

Okul Müdürü Arzu Kesici de öğrencilerin Halep için yardım elini uzatarak, zulme karşı çıkıp mazlum kim olursa olsun hiç kimseyi ayrıştırmadan imam hatipli olmanın sorumluluğunu ve bilincini bir kez daha gösterdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından öğretmen ve öğrenciler tarafından toplanan 11 bin lira, kampanya için teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :