"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Afyonkarahisar İHH ve İnsani Yardım Derneği Başkanı Ertürk:- "İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda yarın saat 11.00'de yapılacak basın açıklamasının ardından yola çıkması planlanan konvoya Türkiye'nin 81 ilinden ve yurt dışından, dünya kamuoyunun dikkatini Hal

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Ertürk, dünya kamuoyunun dikkatini Halep'e çekmek amacıyla yarın İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacak basın açıklamasının ardından yola çıkması planlanan konvoya, Türkiye'nin 81 ilinden ve yurt dışından destek verileceğini belirtti.

Ertürk, dernek binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, İHH koordinesinde düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanından katılımlarla farkındalık konvoyu oluşturularak Cilvegözü Sınır Kapısı'na gidileceğini söyledi.

Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliamın gerçekleştirildiğini ve uluslararası kamuoyunun bu duruma sessiz kaldığını belirten Ertürk, Halep'in, son dönemde Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalandığını anımsattı.

Ertürk, saldırıların başladığı günden bu yana Suriye'ye yönelik yardımlarını sürdüren İHH'nın, Halep'teki insani krize dikkati çekmek amacıyla bir kara konvoyu oluşturma hazırlığı yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"14 Aralık Çarşamba günü İstanbul Kazlıçeşme Meydanı'nda saat 11.00'de yapılacak basın açıklamasının ardından yola çıkması planlanan konvoya Türkiye'nin 81 ilinden ve yurt dışından, dünya kamuoyunun dikkatini Halep'e çekmek için destek verilecek. Konvoyda, temel gıda malzemeleri taşıyan yardım tırları olacağı gibi katılımcılar da yanlarında insani yardım malzemeleri getirebilecek. Cilvegözü'nde bir basın açıklamasıyla katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacak. Bizler, Esed rejimi, İran ve Rusya'yı bu katliam sebebiyle kınamaktan öte yapılabilecek işler olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla geniş bir organizasyon başlatmış bulunuyoruz."

Yardımseverleri organizasyona destek vermeye çağıran Ertürk, Afyonkarahisar'dan yardımları taşıyan araçların 16 Aralık Cuma günü sabah namazı sonrası Eski Otogar Camisi önünden hareket edeceğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :