Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'deki terör saldırısı

Saldırıda şehit olan Piyade Er Altınok, Adana'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi

ADANA (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Er Özkan Altınok, Adana'da düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Özkan Altınok'un (23) cenazesi, babaevinin bulunduğu merkez Yüreğir ilçesi Dadaloğlu Mahallesine helallik alınması için getirildiği sırada baba Celal Altınok baygınlık geçirdi.

Sağlık görevlileri, baba Altınok'u ambulansa taşıyarak müdahale etti.

Baba Altınok, törenin düzenleneceği Sabancı Merkez Camisi'ne sağlık görevlilerinin gözetiminde getirildi.

Şehit Altınok'un Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda tören alanına taşındı.

Törende anne Ayten Çalışkan'ın, bir kadın askeri personelin desteğiyle ayakta durabildiği görüldü. Şehidin nişanlısı Şükran Güzel ise tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Güzel'i bir kadın askeri personel teselli etmeye çalıştı.

Altınok'un naaşı, Müftü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Asri Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğine götürülerek, toprağa verildi.

Törene, Vali Mahmut Demirtaş, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AK Parti Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, siyasi parti il temsilcileri, polis ve askeri erkan, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :