HAK-İŞ'ten Azerbaycan'a destek

HAK-İŞ'ten Azerbaycan'a destek

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan:- "Avrupa Konseyi, Ermenistan'ın Karabağ'da işgalci olduğunu gösteren bir karar aldı. Bu kararın hayata geçirilmesi ve gündeme alınıp uygulanması için başlatılan kampanyaya destek veriyoruz. HAK-İŞ olarak bütün sendikalarımızı

BAKÜ (AA) - HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Azerbaycanlı sivil toplum kuruluşlarının ABD Beyaz Saray resmi sitesinde başlattıkları ve Dağlık Karabağ'ın işgalinin sona erdirilmesini talep eden imza kampanyasına destek verdiklerini söyledi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanlar Kurulu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de toplandı. Azerbaycan Hemkarlar İttifakı Konfederasyonu (AHİK) evsahipliğinde düzenlenen toplantıya HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Müsteşarı Meral Barlas, Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı İdris İsayev, AHİK Başkanı Settar Mehbaliyev ve diğer yetkililer katıldı.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada, 22 Ekim 2015'te gerçekleştirdikleri 13. Genel Kurul'dan sonra ilk Başkanlar Kurulunu KKTC'de yaptıklarını, ikinci toplantıyı ise Azerbaycan'da yapmak istediklerini kaydetti.

HAK-İŞ olarak bu coğrafyaları tercih etmelerinin tesadüfi olmadığını belirten Arslan, konfederasyonun duruşu, misyonu, değerleri, tarihsel yürüyüşü ve gerçekleştirmek istedikleri yeni dünyanın temel taşları olarak gördükleri kardeş ülkelerle birlikte sendikal mücadeleyi güçlendirmeyi arzuladıklarını vurguladı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) ocak ayında kabul ettiği, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'dan bir an evvel çekilmesi çağrısında bulunulan 2085 sayılı kararının ardından Azerbaycanlı sivil toplum kuruluşlarının ABD Beyaz Saray resmi sitesinde başlattıkları kampanyaya değinen Arslan, şunları söyledi:

"Avrupa Konseyi, Ermenistan'ın Karabağ'da işgalci olduğunu gösteren bir karar aldı. Bu kararın hayata geçirilmesi ve gündeme alınıp uygulanması için başlatılan kampanyaya destek veriyoruz. HAK-İŞ olarak bütün sendikalarımızı harekete geçirdik. Tüm sendikalarımız bu kampanyaya ciddi destek verdi. Şu an 130 bin imzaya ulaşıldı. Hedefimiz en az 500 bin imzaya ulaşmak. Bu aslında bir dayanışma göstergesidir. Türkiye ve Türk halkının Azerbaycanlı kardeşleriyle nasıl bir dayanışma içerisinde olduğunu göstermek için önemlidir."

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan son çatışmalarda şehit düşen askerler için taziye dileklerinde bulunan Arslan, Türkiye'nin de bütünlüğüne karşı içeriden ve dışarıdan saldırılar yapıldığını hatırlattı.

Uluslararası güçlerin Türkiye'yi bölgede güçlü ve etkin bir ülke olarak görmek istemediğini ifade eden Arslan, aynı şekilde Azerbaycan'ın da gelişmesinin bazı güçleri rahatsız ettiğini kaydetti.

Arslan, "Azerbaycana yapılan saldırıları nefretle kınıyoruz. Bu saldırılar karşısında Azerbaycan ordusunun başarısını da kutluyoruz. Umarım uluslararası güçler artık Azerbaycan'ın 1990lı yıllardaki Azerbaycan olmadığını anlamışlardır." dedi.

HAK-İŞ Başkanı Arslan, toplantıda, taşeron işçiler, 1 Mayıs hazırlıkları, mevsimlik işçilerin sorunları, terör sorunu ve yeni anayasa konusunu görüşeceklerini bildirdi.


HAK-İŞ'ten Azerbaycan'a destek

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler