Ha Hiroşima Ha Gazze

Ha Hiroşima Ha Gazze

İsrail'in 18 gündür süren Gazze saldırılarında kullandığı bombalar, kilometrekare başına 33 ton patlayıcı düşmesine neden oldu. Bu miktar, ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya attığı atom bombasının gücüne eş.

Dünyanın gözü, 7 Ekim Cumartesi günü Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrasında başlayan İsrail-Hamas çatışmasında.

İsrail'in Gazze saldırılarında sivil kayıpları artıyor

İsrail, günlerdir Gazze'nin üzerine bombalar yağdırıyor. İsrail'in 18 gündür bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde ölen sivillerin sayısı son 24 saatte 704 artarak, 5 bin 791’e yükseldi.

Filistin hükümetinden yapılan açıklamada, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü" kaydedildi.

İsrail'in Gazze'ye attığı bombalar Hiroşima'ya atılan atom bombasına eş

Gazze'ye düşen toplam patlayıcının gücüne dikkat çekilirken, İsrail'in Gazze'de şu ana kadar kullandığı patlayıcı miktarının neredeyse ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima kentine attığı atom bombasının gücüne eş olduğu vurgulandı.

Uluslararası toplumdan İsrail'e tepkiler büyüyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. ABD ve Avrupa Birliği, İsrail'i ateşkes için harekete geçmeye çağırdı.

Uluslararası toplumdan İsrail'e tepkiler büyüyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, uluslararası toplumda büyük tepkilere neden oldu. İsrail'in Gazze'ye attığı bombaların Hiroşima'ya atılan atom bombasına eş olduğu gerçeği, bu tepkilerin daha da büyümesine neden oldu.

İsrail'in bu saldırıları, uluslararası hukuku ihlal ediyor. İsrail'in sivilleri hedef alan bu saldırıları, uluslararası toplum tarafından da kınanıyor.

Uluslararası toplumdan gelen çağrılara rağmen, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Bu saldırılar, bölgedeki çatışmanın daha da derinleşmesine neden oluyor.

Hiroşima'da Neler Yaşanmıştı?

Hiroşima'ya atom bombası atıldığında, ilk etapta yaklaşık 80.000 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı, patlama sonrası ortaya çıkan yangın, radyasyon ve diğer etkilerle birlikte, 1945 yılının sonuna kadar 140.000'e yükseldi.

hirosima.jpg

Hiroşima'nın nüfusu 1945'te yaklaşık 350.000 kişiydi. Bu nedenle, atom bombası saldırısı, kentin nüfusunun yaklaşık %40'ını öldürdü.

Atom bombası, Hiroşima'nın merkezindeki 1,5 kilometrelik bir alanı tamamen yok etti. Patlama, 10 kilometre çapında bir alanda da yıkıcı etki yarattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.