Gürcistan'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Gürcistan'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliğinin düzenlediği resepsiyonda, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin AA fotoğraflarından oluşan sergi ilgi gördü- Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili:- "Gürcistan'ın gerçek dostları olduğunuz için size teşekkür ediyo

TİFLİS (AA) - Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği tarafından Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Başkent Tiflis'teki Ritüeller Sarayı'nda verilen resepsiyon, iki ülke ulusal marşlarının okunmasıyla başladı.

Etkinlikte konuşan Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutlayarak, Türk halkına barış ve mutluluk diledi.

Türkiye'nin Gürcistan için komşu, dost ve stratejik ortak olduğunu vurgulayan Kvirikaşvili, son 25 yılda iki ülke ve halkları arasında birçok alanda örnek ilişkiler oluştuğunu söyledi.

Gürcistan'ın NATO ve Avrupa Birliği ile entegrasyonu süreçlerine verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Kvirikaşvili, "Gürcistan'ın gerçek dostları olduğunuz için size teşekkür ediyorum. Gürcistan'ın Avrupa ve Atlantik hedefleri, ayrıca ülkemizin toprak bütünlüğü ve egemenliğine somut destek verdiğiniz için teşekkür ederim." dedi.

Kvirikaşvili, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hızlı ve dinamik gelişmesine ve kalkınmasına hayran kaldığını sözlerine ekledi.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü de bu güzel günü Gürcü dostlarıyla kutlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajını okuyan Gümrükçü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine değindi.

Gerek bu darbe girişimi gerekse terör saldırıları nedeniyle Türkiye'nin zor bir yıl geçirdiğini anlatan Gümrükçü, Türk halkı demokrasi ve cumhuriyet değerlerine kahramanca sahip çıktığı için bugün kendileri çok daha güçlü hissettiklerini belirtti.

Darbe girişiminden hemen sonra Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Başbakan Kvirikaşvili'ye bir kez daha teşekkür eden Gümrükçü, gerçek dostların her zaman birbirlerinin yanında olduğunu ifade etti.

- AA'nın 15 Temmuz fotoğrafları sergisi

Büyükelçi Gümrükçü, konuşmasının ardından başta Başbakan Kvirikaşvili olmak üzere tüm katılımcıları Anadolu Ajansının (AA), darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri konu alan fotoğraflarından oluşan sergiye davet etti.

Kvirikaşvili ve Gümrükçü ile diğer katılımcılar tarafından gezilen sergideki fotoğraflar, büyük ilgi gördü.

Etkinlikte, konuklara Gaziantep mutfağından yemek ve tatlılar ikram edilerek müzik dinletisi sunuldu.

Resepsiyona, Gürcistan Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Dimitri Kumsişvili, Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze, Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikhail Giorgadze, Eğitim Bakanı Alexandre Jejelava, Devlet Bakanı Ketevan Tsikhelaşvili, Genelkurmay Başkanı Vakhtang Kapanadze, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Gürcü muhalefet partilerinin liderleri, büyükelçiler, Gürcü ve Türk iş adamları ile diğer davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :