Gürcistan'da 20. Uluslararası Kafkas Turizm Fuarı açıldı

Gürcistan'da 20. Uluslararası Kafkas Turizm Fuarı açıldı

Tiflis'te Türkiye'nin de katıldığı 20. Uluslararası Kafkas Turizm Fuarının açılışı gerçekleştirildi

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te "20. Uluslararası Kafkas Turizm Fuarı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Tiflis'teki Expo Georgia Fuar Merkezi'nde, 8 ülkeden sektör temsilcilerinin katıldığı fuarın açılış programı yapıldı.

Açılış töreninin ardından Türkiye standını ziyaret eden Gürcistan Turizm İdaresi Başkanı Giorgi Çogovadze, AA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'nin fuarda yer almasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Çogovadze, "Biz 20. kez Uluslararası Kafkas Turizm Fuarı'nı düzenliyoruz ve Türkiye'nin her zamanki gibi katılım sağlamasından dolayı çok memnun kaldık. İyi komşumuz Türkiye'nin fuarımızda bu kadar aktif katılım sağlaması bizi çok sevindiriyor." dedi.

Fuara katılan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan ise Türkiye'nin fuara zengin bir standla katıldığını söyledi.

Yazgan şunları kaydetti:

"Gürcistan turizmde yeni gelişen bir ülke, Türkiye turizmde çok deneyimli bir ülke, bu deneyimlerin aktarılması için bu işle uğraşan, bu sektördeki çok çeşitli otelcilerin, turizm acentalarının, turizm sektöründe çalışan hizmet sağlayıcıların birbirleri ile tanışması çok önemli."

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Doç. Dr. İrfan Çiftçi de Türkiye'nin Tiflis'te bu seneki fuara geçen yıldan daha kapsamlı bir şekilde katıldığını ifade etti.

Türkiye'nin turizm alanında çok tecrübeli bir ülke olduğunu ifade eden Çiftçi, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan'ın bu alanda daha çok iş birliği yapması için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Turizmde Türkiye artık dünyanın ilk beşine giren ve en iddialı birkaç ülkeden bir tanesi. Bu birikimlerini de Türkiye yakın kardeş ve dost ülkeler ile paylaşmak istiyor." diye konuştu.

Fuar açılışının ardından ziyaretçiler için Türkiye standında halk oyunları gösterisi yapılırken ziyaretçilere Türk mutfağından tatlılar ikram edildi.

Tiflis'teki Expo Georgi Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar 14 Nisan'a kadar açık kalacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :