Güney Sudan'da vilayet sayısının artırılması

Güney Sudan'da vilayet sayısının artırılması

Güney Sudan'da vilayet sayısının 10'dan 28'e çıkarılmasına ilişkin sorunları araştırmak için bir komite kurulmasına karar verildi

CUBA (AA) - Güney Sudan'da vilayet sayısının 10'dan 28'e çıkarılmasına ilişkin sorunları araştırmak üzere bir komite kurulmasına karar verildiği bildirildi.

Güney Sudan hükümet televizyonunda yer alan habere göre, Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit ile yardımcıları Riek Machar ve James Wani Igga ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Machar, toplantının ardından yaptığı açıklamada, aralarında yeni vilayetler meselesinin de gündemde olduğu, barış anlaşmasının uygulamaya konulmasını engelleyen konuların ele alındığı verimli bir görüşme olduğunu söyleyerek, "Vilayet sayısının artırılması meselesini incelemek üzere teknik bir komitenin kurulmasında mutabakat sağlandı." dedi.

Machar, komitenin, bir ay içinde nihai rapor ve önerilerini sunacağını kaydetti.

Söz konusu komitenin, barış anlaşmasını imzalayan taraflardan 15 kişi ile bazı uluslararası toplum temsilcilerinden oluşacağı belirtildi.

Salva Kiir, geçen ağustos ayında vilayetlerin sayısının 10'dan 28'e çıkarılmasını öngören bir karar yayınlamıştı. Ülkedeki silahlı muhalifler, bu kararı, aynı ay Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da taraflar arasında imzalan barış anlaşmasını açıkça ihlal ettiğini belirtmişti. Karar ayrıca uluslararası toplum ve Hükümetler Arası Kalkınma Otoritesi (IGAD) tarafından itirazla karşılanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler