Güney Kıbrıs'taki orman yangını

Güney Kıbrıs'taki orman yangını

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: - "Maalesef iki itfaiyecinin de yaşamlarını yitirdiğini öğrenmiş bulunuyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, sevenlerine şahsım ve toplumum adına taziyelerimi iletir, Kıbrıs Rum toplumunun acılarını paylaşırım"

LEFKOŞA (AA) - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs Rum kesiminde Trodos Dağı eteklerinde çıkan orman yangınında hayatını kaybeden itfaiyecilerle ilgili taziye mesajı yayımladı.

Akıncı, mesajında şunları kaydetti:

"Büyük bir üzüntü ile yakından takip ettiğim Trodos’taki yangının ortaya çıkardığı büyük hasarın yanı sıra maalesef iki itfaiyecinin de yaşamlarını yitirdiğini öğrenmiş bulunuyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine, sevenlerine şahsım ve toplumum adına taziyelerimi iletir, Kıbrıs Rum toplumunun acılarını paylaşırım."

- Liderler perşembe günü görüşecek

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs’taki İyi Niyet Ofisi, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis'in Kıbrıs müzakereleri kapsamında bugün planlanan görüşmesinin 23 Haziran Perşembe günü yapılacağını duyurdu.

Bugünkü toplantının ertelenmesi talebinin, Güney Kıbrıs’ta kontrol altına alınamayan yangından dolayı Rum lider Anastasiadis’ten geldiği kaydedildi.

Güney Kıbrıs'ta Trodos Dağı eteklerinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarında bir tankerin devrilmesi sonucu iki itfaiyeci hayatını kaybetmişti.

Üç gündür süren yangın söndürme çalışmalarına Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail’den toplam 16 uçak ve helikopter de destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :