GÜNDEM ÖZETİ

GÜNDEM ÖZETİ

GÜNDEM ÖZETİ / 17 EKİM 2014

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. 

(Ankara/15.45) 

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gölhisar ilçesinde toplu açılış programlarına katılacak.

(Burdur/14.00) 

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İçişlerinden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Cecilia Malmström ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüşecek. 

- AK Parti Brüksel Ofisi'ni ziyaret edecek Bozkır, daha sonra İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenecek "Avrupa’nın Türkiye Algısı, Türk Toplumunun Entegrasyon Problemleri" adlı konferansta konuşacak. 

(Brüksel) 

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Rixos Grand Ankara Oteli'nde "17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü Konferansı"na katılacak.

(Ankara/10.00)

4- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki "Kars-Ardahan-Iğdır Günleri" etkinliğine katılacak. 

(Ankara/13.30) 

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, YASED Sürdürülebilir Küresel Rekabetçilik İçin Bölgesel Merkez Türkiye Konferansı ile TURQUALITY Yönetici Geliştirme Programı Sertifika ve Açılış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/09.30/11.00)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, temel atma ve açılış törenlerine katılacak, Abdullah Gül Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşacak.

(Kayseri/11.30-18.00)

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valilik ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, çeşitli incelemelerde bulunacak ve açılış törenlerine katılacak.

(Bursa/11.00-17.30)

8- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği (AECM) Genel Kurul ve Semineri’ne katılacak, Ambarlı Gümrük Müdürlüğünde incelemelerde bulunacak.

(İstanbul/09.00/14.00)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilik ziyareti sonrası basın toplantısı düzenleyecek, Apple Palace Otel'de AK Parti il belediye başkanları toplantısına katılacak.

(Amasya/16.30/18.30) 

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılışına katılarak, "Türkiye'de Sağlık Politikaları" konulu açılış dersini verecek. 

- Kastamonu Devlet Hastanesi temel atma törenine iştirak edecek Müezzinoğlu, partisinin il belediye başkanları toplantısında "Sağlıklı Birey, Aile ve Toplum İçin Yerel Yönetimlerle Elele" başlıklı sunum yapacak.

(İstanbul/10.00/Kastamonu/14.00/Amasya/19.30)

11- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa Havayolları Birliği Havacılık Liderleri Zirvesi’ne katılacak.

(İstanbul/11.00)

12- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vefat eden 21. Dönem İçel Milletvekili Ali Güngör için TBMM'de düzenlenecek törene ve Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazına katılacak. 

(Ankara/12.00)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, katılacağı "2. İl Belediye Başkanları Toplantısı" öncesinde, partisinin il başkanlığında basın açıklaması yapacak. 

(Amasya/11.00-16.00) 

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katılacak.

(Bolu/11.00)

15- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Angora Otel'deki "1. Uluslararası Engellilerin İstihdamı, Sosyal Güvenlik Sorunları ve Çözüm Önerileri Kongresi"ne katılacak.

(Ankara/09.00)

16- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu'nun bulunduğu arazinin riskli alan ilan edilerek kapatılmasıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

(İstanbul/11.30)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat)

3 - Mısır'da darbe karşıtı Ulusal İttifak'ın çağrısıyla "Aksa'ya Yardım Edin" adı altında gösteriler düzenlenecek. 

(Kahire)

4- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

(Kiev)

 

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2014-2015 sezonunun ilk haftası 6 maçla tamamlanacak.

- C Grubu'nda Fenerbahçe Ülker ile İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımları Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/22.00)

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı