GÜNDEM ÖZETİ / 28 Mart 2017

GÜNDEM ÖZETİ / 28 Mart 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Binali Yıldırım, Karaman ve Niğde valiliklerini ziyaret edecek, Karaman Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ve Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Karaman/12.15/13.00/Niğde/16.00/17.30/18.30)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gebze'de muhtar ve azalarla kahvaltı yapacak, Darıca'da fabrika ve tekstil atölyesinde kadın işçilerle öğle yemeği yiyecek, STK'larla toplantı yapacak, Gebze OSB'de iş adamları ile bir araya gelecek.

(Kocaeli/10.00/12.00/14.00/16.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bağcılar Belediyesi ve SETA tarafından düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Yerel Yönetimler Sempozyumu"na katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Akdağmadeni, Çayıralan, Çandır ve il merkezinde halk ve STK buluşmalarına katılacak.

(Yozgat/11.00-18.00)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Şile'de "Sevgi̇ Yürüyüşü"ne katılacak, halka hitap edecek, Engelsi̇z Şi̇le Okulu ve Uluçınar Rehabi̇li̇tasyon Merkezi̇ni ziyaret edecek, Şehi̇t Cengi̇z Hasbal Parkı açılışı, Roman vatandaşların toplu ni̇kah töreni̇ ve Güçlü ve Li̇der Kadınlar Toplantısı'na iştirak edecek, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları i̇le Ak Nokta seçmen buluşmasında yer alacak, yaşlılar ve engelli̇ ai̇leleri̇ ile bir araya gelecek, Genç Kürsü programına katılacak.

(İstanbul/10.00-19.00)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenli̇k Bakanı Mehmet Müezzi̇noğlu başkanlığında, bakanlığın Reşat Moralı Konferans Salonu'nda "Kamu Personeli̇ Danışma Kurulu Toplantısı yapılacak.

(Ankara/11.00)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri-Nevşehir dernekleri ile buluşacak, AK Parti Bahçelievler Kadın Kolları'nın çalışmasına katılacak, Merter'de esnafla, Güngören ve Esenler'de müteahhit, mimar, mühendis ve emlakçı temsilcileriyle görüşecek, Sarıyer'de mülkiyet sorunları ve yerinde dönüşüm konusunda muhtar, STK ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/09.30-19.00)

6- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul müdürleriyle toplantı yapacak, esnafla bir araya gelecek, belediye konağı açılışına katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Kilis 7 Aralık Üniversitesinde "Milli Eğitim Bakanı Gençlerle Buluşuyor" programına katılacak.

(Kilis/12.00/13.30/14.30/15.00/15.30)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Yunusemre, Akhisar, Demirci, Kula ve Alaşehir'de DSİ tesislerinin temel atma törenlerine, Gördes'te orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım merasimine katılacak.

(Manisa/09.00-18.30)

8- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği, Kozan ve Ceyhan ilçelerinde hastaneleri ziyaret edecek, gençlerle bir araya gelecek, esnaf ziyaretlerinde bulunacak.

(Adana/10.00-18.00)


EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yunanistan Milli Günü resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/19.00)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türk iş adamları heyetiyle kahvaltı yapacak, Arnavutluk-Türkiye Tarım İş Forumu açılış oturumuna katılacak, Arnavutluk Cumhuriyeti Tarım, Kırsal Kalkınma ve Su Yönetimi Bakanı Edmond Panariti ile görüşecek, ortak basın toplantısı ve i̇mza törenine iştirak edecek.

- Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani tarafından kabul edilecek Bakan Çelik, Tiran İşitme Engelli Çocuklar Enstitüsüne TİKA tarafından yaptırılan spor alanları ve yatakhanenin açılış törenine katılacak.

(Tiran)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda Toptancılar Sitesi esnafıyla kahvaltı edecek, Arapgir ilçe mitingine katılacak ve esnaf ziyaretinde bulunacak, Arguvan ilçesinde muhtarlarla toplantı yapacak ve esnafları ziyaret edecek, Yeşilyurt ilçesi muhtarlarıyla bir araya gelecek, Battalgazi mitingine katılacak.

(Malatya/09.00-19.30)

4- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından, Hakkari, Şırnak, Cizre, İdil, Silopi ve Yüksekova doğalgaz dağıtım ihalesi yapılacak, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ihalenin ardından değerlendirme konuşması yapacak.

(Ankara /14.30)

5- TÜİK, 2016 yılı "Canlı hayvan ve hayvansal ürün fiyatlarıyla üretim değeri"ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Taşbaşı Çarşısı esnafıyla bir araya gelecek, Erzurumlular Hemşehri Derneğini ziyaret edecek.

(Eskişehir/12.00/19.30)


SPOR

1- Spor Toto Basketbol Süper Ligi 23. haftası, Galatasaray Odeabank-Halk Enerji TED Ankara Kolejliler maçıyla tamamlanacak.

(İstanbul/17.00)

2- Voleybol Erkekler CEV Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda İtalya'nın Trentino Diatec takımına konuk olacak.

(Trento/21.30)

3- Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray, Rusya'nın Dinamo Kazan takımını ağırlayacak.

(İstanbul/19.00)

4- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi çeyrek final ilk maçında Beşiktaş ile VakıfBank karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00)

5- Ümit Milli Futbol Takımı, özel maçta Azerbaycan ile Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/17.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :