GÜNDEM  / 1 Aralık 2016

GÜNDEM / 1 Aralık 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek 30. Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

- Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Khazanah Yönetici Direktörü Tan Sri Dato’ Azman Bin Hj. Mokhtar'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/17.45/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Sheraton Otel'de düzenlenecek TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılacak, Çankaya Köşkü'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.

(Ankara/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek, ardından halkla buluşacak.

(Sivas/12.00/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

- Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Günleri-3'ün açılışına iştirak edecek.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den.

- Genel Kurulda, eğitim alanını düzenleyen kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

- FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, İstanbul İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlu ile Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ı dinleyecek.

(11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 7. Boğaziçi Zirvesi'ne katılacak, Enerjisa ve Aksa Enerji'ye ait elektrik dağıtımı çağrı merkezlerinin açılışını gerçekleştirecek.

(İstanbul10.15/Rize/13.30/Trabzon16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Transist 2016 İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı açılışı ile 7. Boğaziçi Zirvesi'ne iştirak edecek.

(İstanbul/09.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, geçen yıla ait radyo ve televizyon kurum istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, baş başa yapacakları görüşmenin ardından Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Beşinci Toplantısı'na katılacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Antalya/10.00/10.30/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'de Beşşar Esed rejimi kuşatmasındaki Halep'te yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)



GÜNCEL

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Aladağ'daki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren çocuklar için Köprücük köyünde öğleyin kılınacak cenaze namazına katılacak.
(Adana/12.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Macaristan'da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde, AA'nın fotoğraflarından oluşan FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin sergi düzenlenecek.

(Budapeşte) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR-SANAT

1- Trafik kazasında yaşamını yitiren sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Erdal Tosun için BKM'de tören düzenlenecek.

- Tosun'un cenazesi, ikindi vakti Levent camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilecek.

(İstanbul/12.00/15.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)



SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 10. haftasında Fenerbahçe-Real Madrid ve Maccabi FOX-Anadolu Efes maçları yapılacak.

(İstanbul/20.45/Tel Aviv/22.05) (Fotoğraflı)

2- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 1. hafta mücadelesi 5 karşılaşmayla tamamlanacak.

- Trabzonspor, Spor Toto 2. Lig ekibi Gümüşhanespor'u konuk edecek.

(Trabzon/20.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Hatay Büyükşehir Belediyespor- ESBVA ve Familia Schio-Mersin Büyükşehir Belediyespor maçları oynanacak.

(Hatay/18.00/Schio/22.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Canik Belediyespor-Dynamo Novosibirsk, Yakın Doğu Üniversitesi-Olympiakos ve TTT Riga-Galatasaray karşılaşmaları yapılacak.

(Samsun/İstanbul/18.00/Riga/19.00) (Fotoğraflı)



ÖZEL HABER

1- Öğretmeni, Şehit Ömer Halisdemir'i anlattı
- FETÖ'nün darbe girişimini engelleyen isimlerin başında gelen Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in lise yıllarındaki Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Ruhsar Sözen İkiz, öğrencisini anlattı
- İkiz: "Ömer, dürüst, sessiz bir çocuktu. Edebiyat dersinde çok fazla konuşmazdı. Efendiliği ile dikkat çeken, son derece iyi huylu bir öğrenciydi"
- "Haberi aldıktan sonra fotoğrafa baktığımda müthiş bir acı hissettim. Böyle bir kahramanı yetiştirme şansını yakalamak her öğretmene nasip olmaz. Böyle bir öğrencinin, böyle bir kahramanın öğretmeni olmaktan gurur duyuyorum"

(Sedat Şimşek / Manisa) (Fotoğralı/Görüntülü)

2- DEAŞ operasyonları hız kesmedi
- Terör örgütü DEAŞ'e yönelik kasım ayında gerçekleştirilen operasyonlarda 365 kişi gözaltına alındı, 131 kişi tutuklandı
- Eskişehir merkezli iki ilde eylem hazırlığındayken yakalanan 3 terör örgütü DEAŞ mensubunun evlerinde canlı bomba düzenekleri ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ele geçirildi
- TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'yla taçlanan terörle mücadele kapsamında yaklaşık bin 820 kilometrekare alanda kontrol sağlandı, çoğu tuzaklanmış 40 mayın ve bin 758 el yapımı patlayıcı imha edildi
- Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden harekatta DEAŞ'a ait barınma yerleri ve DEAŞ üyesi çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

(Volkan Kaşik / Malatya)

3- Darbeci Sönmezateş, 9 filoyu 2 yerde birleştirmiş
- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin 3'ü firari 47 sanık hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında değişik rütbelerde görevli 15 askeri personelin de ifadelerine yer verildi
- İfadesine başvurulan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı MAK ve İHK Filo Komutanlığında yüzbaşı rütbesi ile uçak pilotu olarak görev yapan tanık Erdal Yuca:
- "Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi eylemine katılan şüphelilerden Gökhan Şahin Sönmezateş, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda, personel üzerindeki örgüt kontrolünü etkinleştirmek üzere, darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçarken yakalanan ve o dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığında albay rütbesi ile görev yapan Murat Karakuş ile Türkiye genelinde ve ana jet üslerinde bulunan 9 arama kurtarma filosunu birleştirerek sadece İzmir ve Konya' da konuşlu olmasını sağladı"
- Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında yüzbaşı rütbesi ile uçak pilotu olarak görev yapan tanık Ersin Çöllü:
- "Gökhan Şahin Sönmezateş ve Murat Karakuş tüm itirazlara rağmen, Hava Kuvvetleri Komutanının onayı ile Arama Kurtarma filolarının birleştirilmesini sağladı"

(Durmuş Genç / Muğla)





***





Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :