GÜNCELLEME - FETÖ'nün darbe girişimi

GÜNCELLEME - FETÖ'nün darbe girişimi

Soruşturma kapsamında Adana'da 1 gazeteci daha gözaltına alındı- Gözaltına alınan gazeteci sayısı 7'ye yükseldi- Sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklandıŞÜPHELİ SAYISI VE ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

ADANA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Adana'da gözaltına alınan gazeteci sayısı 7'ye yükseldi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında dün kentte 5 gazeteci gözaltına alınmıştı. Aranan gazetecilerden Abdullah Özyurt da yakalandı.

Öte yandan soruşturmada adı geçen gazetecilerden Ali Pekmezci de gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan Aytekin Gezici, Yüksel Evsen, Taner Talaş, Hakan Bülent Yardımcı, Rıfat Söylemez, Abdullah Özyurt ve Ali Pekmezci sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Birimine sevk edildi.

Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Savcılık, şüphelilerden Hakan Bülent Yardımcı ve Rıfat Söylemez'i ifadelerinin ardından serbest bıraktı, Ali Pekmezci'ye adli kontrol cezası, Taner Talaş'a ise ev hapsi cezası verdi.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Yüksel Evsen'e adli kontrol cezası verildi, Abdullah Özyurt ve Aytekin Gezici ise tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :