GÜNCELLEME 2 - İzmir'de FETÖ/PDY operasyonu

GÜNCELLEME 2 - İzmir'de FETÖ/PDY operasyonu

Örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Küçükbay'ın da bulunduğu 13 iş adamı gözaltına alındıGÖZALTI SAYISI VE DETAYLAR EKLENDİ

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla aralarında Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın da bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, bazı adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Operasyonda, örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken, belirlenen adreslere giden ekipler, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yaptı.

Operasyon kapsamında 35 gözaltı kararının olduğu, 13 kişinin gözaltı işleminin gerçekleştiği bildirildi.

Operasyon kapsamında Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın İstanbul'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Küçükbay'ın sahibi olduğu Kanal 35 televizyonunda da arama yapıldığı bildirildi.

Küçükbay'ın yanı sıra Abalıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu, Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

İzmir'de, iki gün önce düzenlenen operasyon kapsamında gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk ile bazı iş adamları ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

GÜNCELLEME 2 - İzmir'de FETÖ/PDY operasyonu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler