Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"(FETÖ'nün darbe girişimi) 15 Temmuz günü Türkiye sapkın bir cemaatin askerlerin içine sızmış yapılarının, cunta heveslilerinin kalkışmış olduğu darbe girişimi sizlerin duruşu ile önlendi"

ELAZIĞ (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz günü Türkiye sapkın bir cemaatin askerlerin içine sızmış yapılarının, cunta heveslilerinin kalkışmış olduğu darbe girişimi sizlerin duruşu ile önlendi." dedi.

Bazı temaslarda bulunmak için Elazığ'a gelen Tüfenkci, Elazığ Belediyesini ziyaret etti.

Belediye Meclis Salonunda konuşan Tüfenkci, darbe girişimi karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak vererek meydanları boş bırakmayan Elazığ halkına teşekkür etti.

Tüfenkci, FETÖ'nün darbe girişimi karşısında milletin duruşunun takdire şayan olduğunu ifade etti.

Darbe günü sadece kurşunların atılmadığını söyleyen Tüfenkci, şöyle konuştu:

"O gün kurşunlar atılmadı, yağmalar yapılmadı. Sadece insanlar kendi iradelerine sahip çıkma adına, burada tek gücün millet olduğunu haykırmak adına, emanetin asıl sahibinin kendileri olduğunu belirtme adına liderlerine, Cumhurbaşkanlarına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma adına oralardaydı. Bu duruş uzun yıllar dost ve düşman çevrelerce konuşulacak bir duruş. Tabii darbeciler umduğunu bulmadılar. Çelik topları varsa, uçakları varsa milletinde çelik gibi bir iradesi vardır. O irade karşısında eridiler ve inlerine çekilmek zorunda kaldılar."

- "Bundan sonra yapılanların hesabının sorulma vaktidir"

"Bundan sonra yapılanların hesabının sorulma vaktidir." diyen Tüfenkci, bundan sonra yapılacak işin onlardan bunun hesabını sormak olacağını vurguladı.

Darbe girişiminde bulunanlara OHAL kararıyla gereken cezaların en ağırını vereceklerinin altını çizen Tüfenkci, "Bunu yaparken sadece bu darbeye kalkışanlar değil bu yapının adeta bütün kurumları örümcek ağı gibi saran bütün unsurları da bir bir temizleyeceğiz. Bununla ilgili ilk adımlar bütün bakanlıklarda ve kurumlarda atıldı. İnşallah ileriki günlerde diğer kanaat unsurlarıyla birlikte atacağımız adımlarla beraber bunları temizleyeceğiz. " ifadesini kullandı.

Tüfenkci, darbecilerden hesap sormanın yanında açılan yaraları da kapatmak için çalışacaklarını aktardı.

Ekonomide bir yara aldıklarını ve en kısa zamanda milletin desteğiyle yaraların hızlı bir şekilde sarılacağını dile getiren Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"15 Temmuz günü Türkiye sapkın bir cemaatin askerlerin içine sızmış yapılarının, cunta heveslilerinin kalkışmış olduğu darbe girişimi sizlerin duruşu ile önlendi. Hem üretimimizi arttıracağız hem de ürettiğimizi pazarlama ve satma noktasında yeni pazarlar bulacağız. OHAL kapsamında çalışmalara kısa zamanda başlayacağız. Bu ordu bizim ordumuz ve bu ordunun bu tip virüslerden kurtulabilmesi için yapısal bir takım çalışmaları da OHAL yetkileri çerçevesinde atacağız. Askeri okulların kapatılması da dahil jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması gibi konuları tartışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun adımlarını atacağız. Önemli olan sistemi darbe üretir vaziyetten çıkartmak."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :